26 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı öne çekilebilir!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı öne çekilebilir!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar iyi gidiyor, daha erken açabilme ihtimalimiz var" dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki inşaat çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, Edirne Kırklareli Yolu (İskender-Sazlıdere Varyantı) açılışına katıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü nün açılışı öne çekilebilir!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmaların hızla devam ettiğine dikkat çekti. Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizin dünya ölçeğinde en büyük projelerinden birisi 1915 Çanakkale Köprüsü. Orada da hummalı bir çalışma var, 18 Mart 2022'de tamamlamayı hedefliyoruz. Çalışmalar iyi gidiyor, daha erken açabilme ihtimalimiz var."  

Geçen hafta Kuzey Marmara Otoyolu'nun 6. kesiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile hizmete sunulduğunu belirten Karaismailoğlu, yarın  Ankara  Gölbaşı şehir geçişini, 2 Ocak'ta Kömürhan Köprüsü’nü, 9 Ocak'ta Diyarbakır-Ergani-Elazığ yolunda Deve Geçidi Köprüsü'nü, 27 Ocak'ta Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli'ni, 6 Şubat'ta da Tohma Köprüsü'nü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımlarıyla açacacaklarını belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, salgın tedbirleri alınarak yatırımlara ara verilmeden memleketin geleceği için üretmeyi sürdürdüklerini vurguladı. 

-"Daha erken açabiliriz"

Dünyanın en önemli projelerinden 1915 Çanakkale Köprüsü çalışmalarının da hız kesmeden sürdüğünü ifade eden Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Edirne'den Şanlıurfa'ya uzanan bin 230 kilometrelik otoyol ringini Kuzey Marmara ve Ankara-Niğde otoyolunu hizmete alarak tamamlamış olduk. Bunlar ülkemiz, ulaşım tarihi açısından çok değerli, önemli projeler. Bu vizyon projeleri Cumhurbaşkanımızın vizyonu ile gerçekleştirilen projeler. 

Yine önemli vizyon projelerinin devamı olarak ülkemizin dünya ölçeğinde en büyük projelerinden birisi 1915 Çanakkale Köprüsü. Orada da hummalı bir çalışma var, 18 Mart 2022'de tamamlamayı hedefliyoruz. Çalışmalar iyi gidiyor, daha erken açabilme ihtimalimiz var. İnşallah önümüzdeki günlerde Çanakkale Köprüsü'nde de sizlerle birlikte olacağız çünkü dünya ölçeğinde çok büyük bir proje. 2 bin 23 metre açıklığıyla 318 metre kule ayakları yüksekliğiyle dünyanın en önemli projelerinden bir tanesi. Bunlar ülkemize gurur veren örnek projeler."

1915 Çanakkale Köprüsü nün açılışı öne çekilebilir!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatının son hali görüntülendi!


Geri Dön