25 / 04 / 2024

1937 yılında imar vergisi alınacak!

1937 yılında imar vergisi alınacak!

1937 yılında İstanbul Belediyesi İmar Vergisi adı altında yeni bir vergi almaya başlayacakmış. Belediye, Prost'un hazırladığı imar planını uygulamak için İmar Vergisi adıyla yeni bir vergi alacakmış.



1937 yılında imar vergisi alınacak!


İmar Resmi


İstanbul'da böyle bir vergi ihdası düşünülüyor


    Şehir planını hazırlayan B. Prost'un planının tatbikini temin etmek üzere bir de varidat projesi hazırladığını yazmıştık. Proje de şehir planı ile beraber Dahiliye Vekaleti'ne takdim edilecektir. Projede planın tatbik masrafını temin etmek üzere yeni ne gibi varidat kaynakları tesis edileceği gösterilmiştir. Bu arada (İmar Resmi) namıyla ve münhasırın imar edilecek mahalle ve mıntıkalara şamil olmak üzere bir vergi alınması düşünüldüğü gibi gene aynı nam altında havagazı, elektrik ve nakil ücretlerine de bir zam yapılacaktır. Bu zam kırk paradan aşağı olmayacaktır.

    Ancak yapılacak bu zamlar ve temin edilecek bu zamlar ve temin edilecek bu gelirler, İstanbul şehrini imara kifayet etmeyeceğinden şimdi tahsil edilmekte olan bazı belediye resimlerine de mükellefleri sıkmayacak bazı zamlar yapılacaktır. Dahiliye Vekaleti'nin bu projeyi aynen mi yoksa tadilen mi kabul edeceği henüz belli değildir.


Akşam 15 Kanunuevvel (Aralık) 1937



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön