19 / 04 / 2024

1938 yılında Sirkeci İstasyonu'nun etrafı açılacak!

1938 yılında Sirkeci İstasyonu'nun etrafı açılacak!

1938 yılında Sirkeci Tren İstasyonu'nun etrafı açılacakmış ve Sirkeci'deki meydan da denize kadar genişletilecekmiş. Meydandaki bir takım kulübeler, karpuz - kavun sergisi yerleri de yıktırılacakmış.



1938 yılında Sirkeci İstasyonu nun etrafı açılacak!


Sirkeci İstasyonu'nun etrafı açılıyor


Nafıa, deniz kenarındaki kulübeleri kavun karpuz sergilerini yıktırıyor


    Nafia Vekaleti Sirkeci Şimendifer İstasyonu'nun etrafını açmak için yapmakta olduğu tetkikleri bitirmiş ve faaliyete geçmiştir. İstasyonun caddeye çıkış tarafındaki küçük meydancığı kapayan polis ve inzibat daireleriyle çalgılı istasyon gazinosu yıktırılacaktır. Bu suretle meydan çok genişlemiş olacaktır. Meydanın ortasına ileride bir park yapılması da düşünülüyor.


1938 yılında Sirkeci İstasyonu nun etrafı açılacak!


    Diğer taraftan Sirkeci İstasyonu'nun trenlere giriş cephesi önündeki meydan da denize kadar genişletilecektir. Burada mevcut bir takım kulübeler, karpuz - kavun sergisi yerleri yıktırılmaktadır. Antalya anbarı da yakında yıktırılacaktır. Antalya anbarının yanındaki cami ve etrafındaki binalar ve etrafa fena koku neşreden hela kamilen yıktırılacaktır. Nafia Vekaleti bu hususta Evkaf'la temasa geçmiştir. 

    Helanın yıktırılmasına mukabil meydanın münasip bir yerine asri bir hela yapılacaktır. Bu helanın Sultanahmet'teki gibi yer altında olması muhtemeldir. Toros ekspersiyle gelerek transit Avrupa'ya gidecek veya Avrupa'dan gelerek doğruca Toros ekspresine geçecek, yeni bir iskele yapılacaktır. 

    Beynelmilel bileti havi transit yolcular için Sirkeci Garı'nın deniz kenarı kısmında modern bir giriş ve çıkış kapısı tesis edilecektir. 

    Şehrimizde bulunan Nafia Vekili B. Ali Çetinkaya Sirkeci İstasyonu'nun etrafının açılması ve tanzimi etrafında dün Vali ve Belediye Reisi B. Muhiddin Üstündağ ile kısa bir görüşme yapmıştır.


Akşam 20 Şubat 1938



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön