18 / 04 / 2024

1956 yılında İstanbul'un en yüksek binası Nişantaşı'nda inşa edilecekmiş!

1956 yılında İstanbul'un en yüksek binası Nişantaşı'nda inşa edilecekmiş!

1955 yılında Demokrat Parti'nin ileri gelenlerinde bulunduğu bir şirket Nişantaşı'nda, 55 metre uzunluğunda, 18 katlı, 34 daireli bir bina için ruhsat almaya teşebbüs etmiş. Proje Emin Onat tarafından hazırlanmış.



Nişantaşı'nda 55 metre yükseklikte apartman!


Ortakları arasında D. P. ileri gelenlerinin ve eski bir vekilin de bulunduğu şirket, 18 katlı, 34 daireli bina için ruhsat almaya teşebbüs etti


  Şehrimizin en yüksek binasının Nişantaşı'nda İngiliz Ortaokulu erkek kısmı yakınlarında inşa edileceği öğrenilmiştir.

  Binanın yüksekliği 55 metreyi bulunacaktır. 18 katlı ve 34 daireli binanın projesini Prof. Emin Onat hazırlamıştır. Teşebbüs sahipleri ruhsat almak üzere İmar Müdürlüğü'ne müracaat emiş bulunmaktadır.

  Rivayete göre, şehrimizin en yüksek binasını inşa ettirecek zevat arasında D.P ileri gelenlerinden bir kaç şahıs bulunmaktadır.


1956 yılında İstanbul un en yüksek binası Nişantaşı nda inşa edilecekmiş!

  Ayrıca, D. P'li bir eski vekil ve bir il başkanı da ortaklar arasındadır. 

  Bir diğer söylentiye göre, arsa hazineden satın alınmıştır. Meselenin buraya kadar olan kısmında bir fevkaladelik yoktur. Fakat imar durumu tespit edilmiş bulunan bir mahalde 18 katlı ve 34 daireli bina inşasına belediyece müsaade edilip edilmeyeceği merakla beklenmektedir. 

  Bildirildiğine göre, teşebbüse katılanlar arasında bir kaç gün evveline kadar birbirlerini siyasi düşman addeden şahıslar bulunmaktadır.


Cumhuriyet Gazetesi 17 Ocak 1956



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön