26 / 04 / 2024

1970 yılında Ataşehir'de binden fazla gecekondu yıktırılmış!

1970 yılında Ataşehir'de binden fazla gecekondu yıktırılmış!

1970 yılında Kayışdağı ile Karaman Çiftlik Yolu arasında kalan binlerce dönümlük arazi tapulu olduğu halde sahiplerinde habersiz gecekonduculara satılmış. Kurulan binden fazla gecekondu buldozerlerle yıkılmış.



1970 yılında Ataşehir de binden fazla gecekondu yıktırılmış!


Başkasının arsasını satanlar ortadan kayboldu..


Buldozerlerle binden fazla ev yıkıldı


  Kayışdağı ile Karaman Çiftlik Yolu arasında kalan binlerce dönümlük araziye gecekondu yapan vatandaşların binden fazla ev ve dükkanı dün sabah Toplum Polisi ve Belediye Zabıtası tarafından buldozerlerle yıktırılmıştır. Boş arazileri yağma eden arsa spekülatörlerinden


1970 yılında Ataşehir de binden fazla gecekondu yıktırılmış!


yer alan vatandaşların evleri yıkılırken, bu işten milyonlarca lira kazanan açıkgözler ortadan sessizce kaybolmuşlardır. İlgililer bu işin ticaretini yaparak, vatandaşları dolandıran şahısları yakalamak için harekete geçmemiş, parsellenen arsalara binlerce lira veren vatandaşlar üzüntü içinde binalarının yıkılmasını seyretmişlerdir.


  SAHİPLİ ARSA


  Arazinin sahibi olduğunu iddia eden Mişal Aznavur ile karısı Fatma Aznavut durumu öğrenince ilgililere, tarlalarının boşaltılması için başvurmuşlardır. Parsellenen arsanın Kadıköy Tapu Sicil Müdürlüğü'nde boş göründüğü, tarafların mahkemelik olduğu mahkeme sonucu arazi sahibinin belli olacağı anlaşılmıştır. 

  Arazi sahiplerinin ve civarda bulunan fabrikaların şikayeti üzerine dün sabah Kadıköy Emniyet Amiri Bülent Egemen yönetimindeki Toplum Polisi, Belediye Zabıtası ve işçiler, Karaman Çiftlik Yolu'na gitmişler yıkıma başlamışlardır. Polisler yağma edilen araziye girdiği sırada parselleme işini kontrol eden spekülatörler hemen arka yollardan kaçmışlardır. 

  Bir gün önceden yıkım olacağı tebliğ edilen vatandaşlardan biri kapı önüne bir Atatürk büstü koymuş, buna rağmen polisler büstü kaldırarak gecekonduyu yerle bir etmişlerdir. Yıkıma buldozerler de katılmış, harç koymadan üst üste yığılan briketler peynir gibi dağılmıştır. Yıkım devam ederken tarihi değeri olan bir sütunun bir gecekondunun önünde dikilmiş olduğu görülmüştür. Polisler sütunu yerinden çıkartmışlar, bir kamyona koyarak götürmüşlerdir. 

  Yıkımı binlerce liraya arsa alıp, Adapazarı ve İzmit'ten gelerek bina yapan vatandaşlar göz yaşları ile izlemişlerdir. Bu arada yeni inşa edilen kasap ve bakkal dükkanları da yıkılmıştır. 


Akşam Gazetesi 9 Temmuz 1970



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön