23 / 04 / 2024

Ataşehir’de 25 atık pil toplama makinesi doğanın hizmetinde!

Ataşehir’de 25 atık pil toplama makinesi doğanın hizmetinde!

Ataşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Atık Pilleri Toplama Kampanyası gördüğü ilgi üzerine yeni eğitim-öğretim yılında yeniden başlıyor. Ataşehir’de 25 atık pil toplama makinesi doğanın hizmetine sunuldu...



30 Nisan 2014’e kadar devam edecek kampanya nedeniyle ilçedeki alışveriş merkezlerinin yanı sıra 17 mahallede faaliyette bulanan 19 ilköğretim okuluna da atık pil toplama makinesi yerleştirildi. Böylece Ataşehir’de atık pil toplama makinesi sayısı 25’e yükselmiş oldu. 

 

Atık Pilleri Toplama Kampanyası kapsamında atık pil toplama makinesine atılan her pil karşılığında 10 puan değerinde bir kupon alınıyor. Kuponların toplamı belirlenmiş puan değerlerine ulaştığı zaman belirli hediyeler kazanıyor. 2 bin  adet atık pil toplamayı başaran kişiyi en büyük hediye olan tablet bekliyor.

 

Çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve kamu sağlığının korunması anlayışıyla kullanılmış pilleri toplayanların ödüllendirildiği uygulama sayesinde  25 Mart- 30 Nisan 2013 tarihleri arasında ilçede 639,62 kg, 1 Haziran- 30 Eylül 2013 tarihleri arasında AVM’lere atık pil makineleri yerleştirilerek yapılan kampanyanın ikinci ayağında ise 585 kg atık pil toplandı.



Geri Dön