28 / 03 / 2024

1996 yılında Boğaz'a üçüncü köprü için start verilmiş!

1996 yılında Boğaz'a üçüncü köprü için start verilmiş!

1996 yılında İstanbul Boğazı'na üçüncü bir köprü için start verilmiş. Karayolları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden köprü için görüş istemiş. Köprünün Kuzguncuk ile Ortaköy arasında yapılması düşünülmüş.



1996 yılında Boğaz a üçüncü köprü için start verilmiş!


Boğaz'a üçüncü kelepçe


YAHYA KOÇOĞLU


   İSTANBUL - Boğaz'a üçüncü köprü için start verildi. Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gönderdiği yazıda ''İstanbul 3. Karayolu Geçişi'' için görüş istedi.

   Radikal'in ele geçirdiği projelerde Üçüncü Boğaz Köprüsü ve bağlantı yolları Koşuyolu'ndan başlayarak Kuzguncuk'tan geçiyor ve Ortaköy üzerinde birinci köprü yollarıyla birleşiyor. Tünellerin de bulunduğu üçüncü köprü ve bağlantı yolları, Karacaahmet Mezarlığı'nı, Kuzguncuk'un büyük bölümünü ve Yıldız Parkı'nı içine alıyor. 

   Karayolları'ndan gönderilen yazıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hazırlamakla övündüğü 1/50000 Ölçekli Nazım Planı'nda ise üçüncü köprü yerine tüp geçiş öneriliyor.

   Konu üzerine görüşlerini bildiren Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Cengiz Eruzun, projenin ''ancak birilerine rant sağlamak için'' gündeme getirilebileceğini belirterek bağlantı yollarında birilerinin arazileri vardır ve onlar kıymetlendirilecektir'' iddiasını dile getirdi. Eruzun, ''Biz Boğaz'ı köprüyle geçmek yerine raylı sistemli tüp geçitle bağlanmasından yanayız'' dedi.


Radikal 24 Aralık 1996



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön