24 / 04 / 2024

1996 yılında Boğaz'da talan devam ediyormuş!

1996 yılında Boğaz'da talan devam ediyormuş!

1996 yılında Boğaz'da talan devam ediyormuş ve Kanlıca'da SİT alanları kaçak yapılarla işgal ediliyormuş. Kanlıca'daki tarihi eser durumundaki bazı binalar, yasak olmasına rağmen yıkılarak veya ilave yapılarak yeniden inşa ediliyormuş.



1996 yılında Boğaz da talan devam ediyormuş!


Boğaz'da TALAN!


İstanbul Boğazı'nın en yeşil köşelerinden olan Kanlıca'da SİT alanları kaçak yapılarla işgal ediliyor. Ağaçların acımasızca kesildiği bölge, gözünü para bürümüş kişilerce adeta katlediliyor.


Özlem ÖZAKOVA-Arzu AKBAŞ


   Yıllardır gecekondulaşma ile talan edilen İstanbul'un kalan bazı köşeleri de paylaşılmaya çalışılıyor. Özel kanunla SİT alanı ilan edilen bu sayede koruma altına alınan İstanbul Boğazı'nın Kanlıca sırtlarına bazı kişiler göz dikti bile... Gözünü para hırsı bürümüş bazı kişilerce ağaçları sistemli bir şekilde kesilen yeşil alanı kaçak yapılar doldurmaya başladı. Peşi sıra yapılan ruhsatsız binalar Kanlıca sırtlarında boy göstermeye başladılar. Bu durumdan rahatsızlık duyan Kanlıca sakinleri ise, gelişmelerden belediyeyi sorumlu tutuyorlar. Gerekli denetimlerin yapıldığını ileri süren Kanlıcalılar ''İş işten geçmeden bir önlem alınmalı... Bu tabi güzelliği kaybetmek üzereyiz'' diyorlar.


Bazıları yıkılmış!


Kanlıca sırtlarında bir başka katliam da, tarihi eser niteliğindeki binalarda yaşanıyor. Semtin tarihi eser durumundaki bazı binaları, yasak olmasına rağmen yıkılarak veya ilave yapılarak yeniden inşa ediliyor. Kanlıca yokuşundan aşağıya doğru indiğinizde belediye tarafından kaçak yapıldığı için yıkılan evlerle birlikte yıkıma uğramamış kaçak binaları birlikte görmemiz mümkün...


Sabah 19 Ağustos 1996



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön