29 / 03 / 2024

1996 yılında İstanbul'un barajları koruma altına alınmış!

1996 yılında İstanbul'un barajları koruma altına alınmış!

1996 yılında Darlık, Ömerli, Elmalı, Büyükçekmece, Terkos, Alibeyköy ve Sazlıdere barajları İSKİ tarafından koruma altına alınmış. Ömerli Barajı ise mutlak koruma altına alınan barajlardan biriymiş.



1996 yılında İstanbul un barajları koruma altına alınmış!


Ömerli Barajı çevresi kamulaştırıldı

İstanbul'un en önemli barajlarından biri olan Ömerli, mutlak koruma altına alınan yerlerden biri. İSKİ Havza Koruma Müdürlüğü tarafından gece gündüz denetlenen Ömerli Barajı çevresindeki Emirli Köyü ve Kuma Köyü'nün bazı bölgeleri kamulaştırıldı.


Barajlar koruma altında


İstanbul'un hayat damarları olan Darlık, Ömerli, Elmalı, Büyükçekmece, Terkos, Alibeyköy ve Sazlıdere Barajları ile Istranca Dereleri sıkı şekilde korunuyor.


    İstanbul su havzaları İSKİ tarafından kurulan Havza Koruma Müdürlüğü ekiplerince korunuyor. ''Havzalarda hazine arazileri yağmalanmasın, ormanlar yok edilmesin, betonlaşma olmasın ve sular temiz olsun'' sloganıyla yola çıkan İSKİ ekipleri, İstanbul'a hayat veren Darlık, Ömerli, Elmalı, Büyükçekmece, Terkos, Alibeyköy, Sazlıdere Barajları ile Istranca Dereleri'nin çevresindeki denetlemeleri sıklaştırdı.

    Yetkililer su havzalarının dağınık yerlerde olduğu için korumalarda zorluk çektiklerini belirtti. Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için su havzaları çevresindeki inşaatların yıkıldığını da açıklayan İSKİ Havza Koruma Müdürlüğü yetkilileri ''Barajları çitlerle çevirmeye başladık. Daha önce yapılan kaçak villalar tek tek yıkılıyor'' dedi.


Sabah 3 Eylül 1996



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön