18 / 04 / 2024

1996 yılında Taksim'e cami yapılacakmış!

1996 yılında Taksim'e cami yapılacakmış!

1996 yılında dönemin Kültür Bakanı İsmail Kahraman, 600 bin nüfuslu Beyoğlu'nda bulunan iki caminin yetersiz olduğunu belirterek, ''Taksim'de yapılacak camiye hiçbir kimse engel olamayacaktır'' demiş.



1996 yılında Taksim e cami yapılacakmış!


Kahraman: Taksim'e cami yapılacak


Pendik'te şölende konuşan Kültür Bakanı İsmail Kahraman, 600 bin nüfuslu Beyoğlu'na iki cami yetmediğini söyledi.


   Kültür Bakanı İsmail Kahraman, Taksim ve Beyoğlu'nda bulunan 2 caminin yetersiz olduğunu belirterek, ''Taksim'de yapılacak camiye hiçbir kimse engel olamayacaktır'' dedi.

   Refah Partisi Pendik İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği ''Sevgi Şöleni''nde konuşan kahraman, Türkiye'de yıllardır kötü bir alışkanlıkla kavgacı bir ortam oluşturulduğunu söyledi. Koalisyon hükümetinin programının iyiyi ve güzelliği gösterdiğini kaydeden Kahraman, şöyle konuştu:

   ''Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar, kültür politikasında milli görüşe, inanca dayalı görüşe hiçbir yer verilmemiştir. 54'üncü hükümette Kültür Bakanlığı olarak biz, milli görüşe geniş yer verdik.''

   Taksim'de cami yapılması ile ilgili görüşlerini de açıklayan Kültür Bakanı Kahraman, ''Günümüzde en çok konuşulan, Taksim Cami ve Ayasofya Cami var. 2 milyon hareketli nüfusun yaşadığı Taksim'e, 600 bin nüfusun olduğu Beyoğlu'na, çok büyük bir cami yapılacaktır. Şu anda bulunan 2 cami yetersiz gelmektedir. Bizim insalarımız, bu caminin yapılmasına karşı çıkıyorlar. Ancak şunu çok iyi bilmelidirler ki, İstanbul'da 17 adet havra ve kilise vardır.''

   Şölenin yapıldığı 5 bin kişilik stadyuma helikopterle ine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Türkiye de barış, sevgi, kardeşlik mücadelesi verecek tohumlar atıldığını söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti: 

   ''Biz şu anda iktidar değiliz, iktidar yolundayız. Ancak iktidar olacağımız günler çok yakındır. Şu anda bir koalisyon hükümetiyiz. Bazıları koalisyonda olmamızı bile hazmedemiyorlar. Biz bunlara gafiller, gericiler ve yobazlar deriz. Türkiye'de bu yasaları, Anayasa'yı, Seçim Kanunu'nu, Belediyeler Kanunu'nu biz hazırlamadık. Biz şu anda onların hazırladığı kanunla hükümet olduk. Bu adamlar çıldırıyor. Bunlar kendi hazırladıkları Anayasa'dan memnun değiller. Ancak adil düzene alışacaklar.'' Şölene, RP Milletvekili Osman Yumakoğulları ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.


Sabah 22 Temmuz 1996



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön