19 / 04 / 2024

taksime cami yapılacak

taksime cami yapılacak

Danıştaş 6. Dairesi, Taksim’e cami ve Galatasaray katlı otoparkı gibi projelere dayanak oluşturan Beyoğlu imar planlarının iptaline ilişkin kararı bozdu.

1997 yılında Taksim Cami'nin temeli atılacakmış!

1997 yılında Başbakan Erbakan, Taksim Cami'nin temelinin 27 Mart'ta atılacağını söylemiş. Beyoğlu Belediyesi'nin cami yapılması için karar almasıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanı olduğu vakıf da proje beklediğini açıklamış.

1996 yılında Taksim'e cami yapılacakmış!

1996 yılında dönemin Kültür Bakanı İsmail Kahraman, 600 bin nüfuslu Beyoğlu'nda bulunan iki caminin yetersiz olduğunu belirterek, ''Taksim'de yapılacak camiye hiçbir kimse engel olamayacaktır'' demiş.

Mahkeme kararı: Taksim'e cami şart!

Taksim'de cami projesi yapılacaktı. Karşı çıkanlar oldu. Dava açıldı. Mahkeme karar verdi. 100 yıldır cami yapılmadı, Taksim'e cami şart

Taksim'e cami yapılacak!

İstanbul 1'inci İdare Mahkemesi 100 yıldır herhangi bir cami yapılmadığından Taksim'e cami yapılması gerektiğini belirtti...

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacak cami için ihale açıldı!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na cami yapılacak. 9 bin metrekare inşaat alanında toplam 2 bin metrekare kapalı alana yapılacak cami inşaatı için ihale açıldı. 

Sabiha Gökçen'e cami yapılacak!

33 milyon yolcu kapasitesi bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yolcu kapasitesi 41 milyona çıkarılacak. Yolcu kapasitesinin artması ile birlikte yeni bir cami inşa edilecek.

TOKİ Batman Hasankeyf 47 konut ihalesi 8 Ağustos'ta yapılacak!

Batman İli Hasankeyf İlçesi, Konut ve Sosyal Donatılar; Üniversite Yapıları (Lojman, Nizamiye, Sosyal Tesis ve Yurt), Halk Eğitim Merkezi, Müftülük, Merkez Cami, Semt Cami ve 47 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 8 Ağustos'ta saat 14:00'de yapılacak.

İmam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak!

MEB'in hazırladığı vizyon belgesine göre fiziki mekanı uygun olan imam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak..

TOKİ Çorum 699 konut ihalesi 21 Ağustos'ta yapılacak!

TOKİ Çorum'un Kuruçay Mahallesi'nde 699 konut, ticaret merkezi ve cami inşa edecek. Projenin ihalesi 21 Ağustos'ta yapılacak.

Su Ada'ya cami mi yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Su Ada'ya cami yapılmasının gündemde olmadığını belirtti.

Ankara Güvenpark'a cami mi yapılacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Güvenpark’a cami yapılacağına ilişkin iddialara yanıt verdi, büyükşehir bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Trabzon Moloz'a 6 bin kişilik cami yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Moloz mevkiinde şehir camisi yapılacağını açıkladı. 6 bin kişilik kapasitesi olacak cami, şehrin önemli bir ihtiyacını giderecek

TOKİ Malatya Pütürge 264 konut ihalesi bugün yapılacak!

TOKİ Malatya İli Pütürge İlçesi Ağalar Mahallesi 264 konut, 1 adet cami, 1 adet ticaret merkezi ve Pazarcık Mahallesi 41 adet konut, 1 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

Aksu Atatürk Mahallesi'ne okul ve cami yapılacak!

AKSU Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi'ne okul, cami, park ve pazar alanı yapılması için çalışma başlatıldı.

İzmir Buca'daki 40 cami onarılacak!

İzmir'in Buca ilçesinde '40 gün, 40 gece, 40 cami' projesi kapsamında vatandaşların ibadetlerini daha rahat ve bakımlı ortamlarda yapabilmeleri için ilçe genelindeki 83 caminin 40'ında bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılacak.

Büyükçekmece Güzelce'ye yeni cami yapılacak!

Hattat Holding ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında yapılan şüpheli protokol kapsamında İBB’ye devredilen Büyükçekmece Güzelce’deki Kadir Topbaş’ın villarının arkasında yer alan arazilerden birine cami yapılacak.

TOKİ Ankara Haymana 196 konut ihalesi bugün yapılacak!

TOKİ Ankara Haymana 196 konut, ticaret merkezi, cami, şadırvan inşaatı ile ada içi, genel altyapı ve çevre düzenlemesi ikmal işi ihalesi bugün saat 15:00'te yapılacak.

taksime cami yapılacak Haberi

taksime cami yapılacak

Cihangir Güzelleştirme Derneği ve Galata Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında hazırlanan ve Taksim cami projesi ve Galatasaray katlı otoparkı dahil, birçok projeye dayanak oluşturan imar planının iptali için Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi hakkında dava açmıştı.


İstanbul 10’uncu İdare Mahkemesi’nde görülen davada 1/1000 ölçekli "Beyoğlu Kentsel SİT alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı" ile 1/5000 ölçekli "Beyoğlu Nazım İmar Planı"na ilişkin 25 Eylül 2013 tarihinde iptal kararı verilmişti.


Bir üst mahkemeye taşınan davada, Danıştay 6. Dairesi planların iptalini gerektirecek bir durumun oluşmadığını belirterek, bilirkişi raporunun hükme esas alınabilir teknik ve bilimsel verileri içermediği kanaatine vardı. Oybirliği ile alınan Danıştay kararında "Dava konusu planların teknik ve bilimsel olarak gerektiği gibi değerlendirilmediği, yine raporda soyut ve genel...