25 / 04 / 2024

1997 yılında Muhsinzade Yalısı otel olacakmış!

1997 yılında Muhsinzade Yalısı otel olacakmış!

1997 yılında Kuruçeşme sahilindeki tarihi Muhsinzade Yalısı, yeniden inşa edilerek butik otel haline getirilecekmiş. İşadamı İsmet Özcanlı tarafından yapılan otelde 65 oda bulunacakmış ve 50 milyon dolara mal olacakmış.



1997 yılında Muhsinzade Yalısı otel olacakmış!


İstanbul'a 5 yıldız üstü otel geliyor


İstanbul Boğazı'nın eski ünlü yalılarından Muhsinzade Yalısı 5 yıldız üstü, çok özel ve seçkin konuklara hizmet verecek şekilde yeniden inşa edilerek butik otel haline getiriliyor. Oteli Ulus Konakları'nın mimarı İsmet Özcanlı 50 milyon dolara kurarken, işletmecisi olarak Sheraton'un adı geçiyor.


Şelale Kadak


    İstanbul Boğazı'nın ünlü yalılarında biri olan Muhsinzade Yalısı otel oluyor. Kuruçeşme'de yalının bulunduğu yerde yıldızüstü olarak tanımlanan lüks ''butik otel''in yapımına başlandı.

    50 milyon dolara yani yaklaşık 6.1 trilyon liraya mal olması beklenen ve aslına uygun olarak inşa edilmesi planlanan butik otel için şimdiden Sheraton ve For Season Oteller zincirinin de bulunduğu bir çok yabancı isim işletmeciliğini üstlenmek için sıraya girdi.

    Taksim Otelcilik ile anlaşmazlığa düşerek İstanbul'daki oteli İntercontinantel'e kaptıran Sheraton, otelin büyük taliplisi olarak dikkati çekiyor.


Gizli zengin


    Türkiye'nin gizli zenginlerinden biri olan Yalı Saray Turizm'in sahibi İsmet Özcanlı tarafından yapılan otelin içinde 10'u suit olmak üzere 65 oda bulunacak.

    Her türlü konfora sahip olacak olan otelin iç dekorasyonunda ünlü moda markası Versace'nin kullanılacağı öğrenildi.

    İstanbul'un en güzel manzaralı yerlerinden biri olan Kuruçeşme'de denize nazır Muhsinzade Yalısı'nda yer alacak otelde özellikle yabancı üst düzey işadamlarının misafir edilmesi düşünülüyor. 

    Otelin bir gecelik konaklama ücretinin mevcut 5 yıldızlı otellerin ücretinden en az yüzde 25-50 daha pahalı olacağı belirtiliyor. Bu takdirde otelde bir gecelik konaklamanın bedeli 1000 doların yani 120 milyon lirayı geçecek. 

    30 yıldır inşaat işleriyle uğraşan ve şimdi de Muhsinzade Yalısı'nı otele çeviren Özcanlı'nın daha önce ''Ulus Konakları''na da imza attığı belirtiliyor.


(1997 yılında 1 dolar 123.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 3 Mart 1997



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön