28 / 03 / 2024

1997 yılında arsa karşılığı belediye binası!

1997 yılında arsa karşılığı belediye binası!

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi, belediye binasının yetersiz kalması nedeniyle, Çağlayan'da 100 bin metrekarelik alana ihale yoluyla yaptırılacak yeni bina için Belediye, kazanan firmaya Levent'teki otobüs garajını verecekmiş.



1997 yılında arsa karşılığı belediye binası!


Arsa karşılığı belediye binası


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni hizmet binası yapacak firmaya İETT'nin Levent'teki otobüs garajının arsasını verecek.


Para çıkmayacak


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Saraçhane'de bulunan belediye binasının, yetersiz kalması nedeniyle, Çağlayan'da 100 bin metrekarelik bir alana yeni bina yapmaya hazırlanıyor. İhale yoluyla yaptırılacak yeni bina için Büyükşehir Belediyesi para ödemezken, ihaleyi kazanan firmaya İETT'nin Levent'teki otobüs garajı verilecek.


Dört ayrı bölüm


Çağlayan'da yaptırılacak olan yeni belediye binası dört ayrı yapıdan oluşacak. Bütün hizmet birimlerini bir araya getirme amaçlayan binanın yapımı başlandıktan 18 ay sonra bitirilecek. 77 bin 600 metrekaresi yer üstünde, 22 bin 400 metrekaresi yer altında olacak yeni binada, başkanlık ve meclis bölümleri ortada yer alacak.Filiz GÜLER


Sabah 8 Ocak 1997



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön