29 / 03 / 2024

1998 yılında Ortaköy Şişli'ye gelecekmiş!

1998 yılında Ortaköy Şişli'ye gelecekmiş!

1998 yılında Şişli Belediyesi'nin hazırladığı bir projeyle Ortaköy Şişli'ye gelecekmiş. Projeye göre Halaskargazi, Valikonağı ve Rumeli caddeleri sınırları içinde kalan 4 hektar ada Ortaköy haline dönüştürülecekmiş.



1998 yılında Ortaköy Şişli ye gelecekmiş!


ORTAKÖY Şişli'ye geliyor


ORTAKÖY BURAYA KURULACAK


Fotoğrafta görülen bölge Şişli Belediyesi'nde hazırlanan proje gereği kimlik değiştirecek... Belediye Başkanı Cüneyt Akgün'ün açıklamalarına göre, bölge Ortaköy'ün benzeri haline getirilecek.


ŞENOL BAŞTAKAR


    Şişli Belediyesi, Halaskargazi, Valikonağı ve Rumeli caddeleri sınırları içinde kalan 4 hektar adayı Ortaköy haline dönüştürmek için bir proje hazırladı. Projede 6 sokak trafiğe kapatılarak yayalaştırılacak... Adada bulunan eski ve yeni binaların, Süleyman Nazif Caddesi üzerindeki mevcut binaların mimarisine uyumu sağlanacak.


Yeni baştan


    Boş alanlar otopark, eğlence ve kültür merkezine dönüştürülürken, sokaklar geniş çapta kentsel mobilyalar ile süslenecek. Projenin en kısa sürede hayata geçirileceğini açıklayan Şişli Belediye Başkanı Cüneyt Akgün, Nişantaşı'ndaki bu çalışma ile Rumeli Caddesi'ndeki insan kalabalığının diğer sokaklara dağılacağını belirtiyor...


Sabah 17 Mart 1998



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön