18 / 04 / 2024

1999 yılında Kiptaş, ''Yapılanma Kademesi'' projesini hayata geçirecekmiş!

1999 yılında Kiptaş, ''Yapılanma Kademesi'' projesini hayata geçirecekmiş!

1999 yılında Kiptaş, lüks konutlarla sosyal konutları yan yana barındıracak ''Yapılanma Kademesi'' projesini hayata geçirecekmiş. Gaziosmanpaşa'da 'Varoş villaları'' inşa edecek olan Kiptaş, 2 bin konutluk bir kampanya başlatacakmış.



1999 yılında Kiptaş, Yapılanma Kademesi projesini hayata geçirecekmiş!


Varoşlara villa!


İnşaat kuruluşu Kiptaş, yeni dönemde lüks konutlarla sosyal konutları yan yana barındıracak "Yapılanma kademesi" projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor


Projenin diğer bir unsuru da 'varoş villaları'. Altyapısı yüksek yapıya izin vermeyen su havzalarına villa yapılacak. İlk bölge Gaziosmanpaşa ve Cebeci.


ESEN PŞİRİCİ


    Dört yıl önce İstanbul Büşükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak kurulan ve 11 bin konutu tamamlayarak teslim eden  Kiptaş  (İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş), yeni dönemde İstanbul'un varoşlarına villa yapmaya hazırlanıyor. İstanbul'da her gelir düzeyinden insana konut üretirken, bundan böyle öncelikle gecekondu bölgelerini ıslah etmeye yönelik projeler hazırlayan Kiptaş, topografyası nedeniyle yüksek bina yapımına elverişli olmayan su havzalarını da villalarla koruyacak. Kiptaş'ın bu amaçla seçtiği ilk bölge Gaziosmanpaşa ve Cebeci.

       

    Kiptaş Genel Müdürü Erdoğan Bayraktar, yeni dönemde önceliklerinin gecekondu bölgeleri ile su havzalarını ıslah etmek olduğunu belirterek şunları söyledi:

      

    "Gaziosmanpaşa ve Cebeci'deki su havzalarına yüksek binalar yapamazsınız. Burada mutlaka bir yeşil alan bırakmak ve az yapı yapmak zorundasınız. Biz de böyle bölgeleri villalar yaparak koruyacağız."

        

Yapılanma kademesi

        

    Kiptaş'ın en önemli diğer projesi de lüks konutlar yapıp bunlardan para kazanarak diğer konutlara finansman sağlamak. Bunu yaparken lüks konutlar ile sosyal konutları yan yana "Yapılanma kademesi" projesi ile inşa etmeyi planladıklarını söyleyen Bayraktar, amaçlarını şöyle anlattı:


    "Her gelir düzeyinden insanların, birarada yaşamasını sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için bir bölümde villa, diğerinde lüks konut, toplu konut ve sosyal konut olmak üzere dört ayrı tipte konutu yan yana inşa ederek bir gramer oluşturmak istiyoruz. Bu, değişik gelir düzeyi ve sosyal gruptan insanların da birarada kaynaşmasını sağlayacak bir proje."


2000 KONUTLUK KAMPANYA BAŞLIYOR


GAYRİMENKUL piyasalarındaki durgunluk nedeniyle konut satış hızı kesilen Kiptaş, geçen kampanyalarda satılamayan ve kaba inşaatı biten 2 bin konutu elden çıkarmak için önümüzdeki haftalarda yeni bir kampanyaya başlıyor.


BİTMİŞ 500, inşaatı süren 1500 konut, önceki kampanyalardan daha cazip ödeme koşulları ve daha erken teslim süreleriyle satışa sunulacak. Konutların çoğu İkitelli Başakşehir Projesi'ne ait. Altunizade ve Sarıyer Zekeriyaköy projelerinde de az sayıda konut aynı kampanya ile satılacak.


TESLİMAT süresi 24 aydan 18 aya düşecek, vadeler yine en az 48 ay olacak. Peşinat miktarı azaltılarak zamana yayılacak.


ÖDEMELERDE banka kredisinden yararlanma olanakları da şu anda bankalarla görüşülüyor.


KİPTAŞ, İkitelli'de yapımı süren 6 bin konutluk projenin yanında, çok cazip fiyatlarla satılacak 12 bin konutluk yeni bir projeye de başlamaya hazırlanıyor. Ayrıca Kurtköy bölgesinde de yeni projeler gündemde.


(1999 yılında Reşat Altın 29.000.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 30 Mayıs 1999



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön