18 / 04 / 2024

1.Alp Evrenol Optimist Destek Kupası 28-29 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek!

1.Alp Evrenol Optimist Destek Kupası 28-29 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek!

İki yıl önce aramızdan ayrılan, yaptığı başarılı projelerle mimarimize farklı bir bakış açısı getiren Y.Müh.Mim. Alp Evrenol’un adı denizlerde yaşayacak. 1.Alp Evrenol Optimist Destek Kupası, 28-29 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleşecek...



                     

İki yıl önce aramızdan ayrılan, yaptığı başarılı projelerle mimarimize farklı bir bakış açısı getiren Y.Müh.Mim. Alp Evrenol’un adı denizlerde yaşayacak. Denize ve yelkene olan tutkusu ile tanınan Alp Evrenol adına Hereke Yelken Kulübü ev sahipliğinde düzenlenecek 1.Alp Evrenol Optimist Destek Kupası, 28-29 Haziran 2014 tarihlerinde Hereke yarış parkurunda gerçekleşecek.



Evrenol Architects, engin mimari bilgisi ve deneyimleri ile birçok kıymetli esere imza atan, yüzlerce genç mimarı eğiten ve onlara öncülük yapan Alp Evrenol’un, dünyaya bakışını belirleyen deniz ve doğa aşkı penceresinden çocuklara yönelik " denize çağrı" mesajını iletmeye aracılık ediyor. Eşi mimar olan Mehpare Evrenol ile aldıkları bu kararı "Uzun yıllar denizlerde her mevsim sürekli kullandığı MO adlı teknesi ile sevgili eşim Alp’in herkese, özellikle çocuklara denizi ve doğayı ayrıca yelken sporunu da sevdirme hayalini gerçekleştirmeye yönelik bu adımı atmak bana tarifsiz bir sevinç yaşatıyor." olarak değerlendiriyor.

28 Haziran Cumartesi saat 12:00’de, 29 Haziran Pazar saat 11:00’de Hereke Yelken Kulübü Marina Tesisleri’nden start alacak ve 3’er etapla koşulacak olan yarış sonunda kazananlar için Pazar Günü saat 17:00’de ödül töreni gerçekleştirilecek. Optimist Grubu, Optimist Kızlar Grubu ve Optimist Junior Grubu olmak üzere 3 ayrı kategoride koşulacak yarışın büyük ödülü optimist bir tekne olacak. Kategorilerin diğer birinci, ikinci ve üçüncülerine de yelken sporunu teşvik edici çeşitli ekipmanlar hediye edilecek. 


Alp Evrenol Kimdir?  

 

Robert Koleji bitirdikten sonra, aynı kurumun İnşaat Mühendisliği bölümünde yükseköğrenimine başlayan Alp Evrenol, Stuttgart Teknik Üniversitesi'ne geçerek 1969 yılında Yüksek Mühendis Mimar olarak mezun oldu. 

 

Mimari Teorisi Fakültesinde bir süre asistanlık yapan Evrenol, deneysel planlama kürsüsünde Prof. Dr. Juergen Joedicke ile "Estetiğin Mantığı" konusunda araştırmalar yaptı. 

 

1979 - 1990 yılları arasında Mimarlar A.Ş şirket ortağı ve proje yöneticisi olarak çalıştı. 1990 yılından itibaren eşi Y. mim Mehpare Evrenolla birlikte kurucusu olduğu Workshop Mimarlar Ltd. Şti.'nde mimari proje yöneticisi olarak çalışan Evrenol, 28 Haziran 2012 tarihinde aramızdan ayrıldı.



Geri Dön