24 / 04 / 2024

2 bin TL'nin üzerindeki kiralara ek vergi getirilsin önerisi!

2 bin TL'nin üzerindeki kiralara ek vergi getirilsin önerisi!

Olay Gazetesi köşe yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinde Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan'ın ev kiralarına ilişkin değerlendirmelerini kaleme aldı. İşte Mustafa Özdal'ın '2 bin lira üzerindeki kiralara ek vergi gelsin' başlıklı yazısı...



Yükselen ev kiraları gündemden düşmüyor. Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan kira fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken bir öneride bulundu. 

Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan’ın "Devletimiz 2 bin liranın üzerindeki kiralara ek vergiler koysun" dediğini belirten Mustafa Özdal, konuya ilişkin yazısında Şevket Orhan'ın açıklamalarına şu şekilde yer verdi:

2 bin TL nin üzerindeki kiralara ek vergi getirilsin önerisi!

Astronomik kira fiyatlarına karşı sosyal medyada kampanyalar düzenlenirken, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan’dan çözüm önerisi geldi. Özellikle öğrencilerin mağdur olduğunu söyleyen Orhan, “Serbest piyasa koşulları altında olabiliriz ama hükümet bu duruma müdahale etmeli. Devletimiz 2 bin liranın üzerindeki kiralara ek vergiler koysun. Bunu da kanunla belirlesinler. Böylece artan kira fiyatlarının önüne geçilebilir.”

Türkiye’deki kent konseylerinin bağımsız olmadığını savunan Orhan, “Kent konseylerinin bütçesi, belediyelerden sağlandığı sürece bağımsız olamayız” dedi. Yaklaşan kongre öncesi adaylık sinyali de veren Orhan, Bursa’nın istemesi halinde yeniden aday olacağını kaydetti. AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Orhan, geçmiş yıllarda siyasette heyecan ve yardımlaşma olduğunu sözlerine ekledi.

2 bin TL nin üzerindeki kiralara ek vergi getirilsin önerisi!

“EV SAHİPLERİ BİR GÜN KİRACI OLABİLECEKLERİNİ UNUTMASINLAR”

Artan kira fiyatlarıyla ilgili bir açıklamınız olmuştu. Bu konuyu biraz daha açabilir misiniz? Kira fiyatlarının yükselmesi sorununa karşı çözüm öneriniz var mı?

Öğrencilerimizden bu konuda yoğun şikayetler geliyor. Bir araştırma yaptım ve çok rahatsız oldum.  1 yıl önce  600 bin lira olan bir konut  bugün 1,5 milyon liraya satılıyor.  Yüzde 150’lere varan fiyat artışları oldu.  Bunu fırsat bilen ev sahipleri yüzde 100’e varan kira artışlarına gittiler.  Dolayısıyla kentimize gelen öğrenciler, memurlar çok olumsuz bir şekilde etkilendiler bu durumdan.  Serbest piyasa koşulları altında olabiliriz ama hükümet bu duruma müdahale etmeli. Devletimiz 2 bin liranın üzerindeki kiralara ek vergiler koysun. Bunu da kanunla belirlesinler. Böylece artan kira fiyatlarının önüne geçilebilir. Bu çok büyük bir sorundur. Bunun aşılmasını istiyoruz. Öğrencilerimizin çoğunun ne şartlar altında okuduğunu biliyoruz. Onlara yardımcı olmak durumundayız. Ev sahipleri de bir gün kiracı olabilir. Bu yüzden kiracıları anlasınlar. İlla sorunun çözümünü devlete bırakmasınlar. Özel koşulları zulüm aracı olarak kullanmasınlar.

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

İstanbul'da kira fiyatları yüzde 66 arttı!

Uyanık ev sahipleri harekete geçti!


Geri Dön