26 / 04 / 2024

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmak için hak sahibi olamayan üniversite öğrencileri, ev kiralarında yaşanan yükseliş ve yurtların pahalılığı sebebiyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle karşı karşıya kaldı. Fiyatlara tepki gösteren öğrenciler, durumu protesto etti.



Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmak için hak sahibi olamayan üniversite öğrencileri, ev kiralarında yaşanan yükseliş ve yurtların pahalılığı sebebiyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle karşı karşıya kaldı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; yükselen kiralar ve talebe yetişecek kadar konutun olmaması sebebiyle öğrenciler gözlerini, pansiyon ve yurtlara çevirdi. 

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

Penceresi olmayan ve içeriye tek kişilik bir yatak ile dolabın anca sığdığı bir odanın fiyatı 900 Türk Lirası'na kadar ulaştı. İyi koşullarda kalmak isteyen öğrencilerin aylık minimum 2 bin 500 Türk Lirası'nı gözden çıkarması gerekli. 

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

Bütün bu şartlara tepki gösteren öğrenciler ise “Barınamıyoruz Hareketi”ni hayata geçirdi. Hareket, kira fiyatları başta olacak şekilde yurt ve pansiyon ücretlerine de tepkili. 

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

CHP Milletvekili Mahmut Tanal da, #barınamayanlar'ın yanına destek amaçlı gitti. Polis ekipleri ile konuşan Tanal, "Öğrencileri hem yurtsuz bıraktılar hem de dışarıda bile barınmalarına izin vermiyorlar. KYK yurtları neden yetersiz? Önce bunu izah edin" diye konuştu.

Öğrenciler yaşayacak ev bulamıyor!

Ev kiralarına üst sınır getirilecek mi?

İstanbul'da öğrenciler barınma sorunu yaşıyor!

Öğrencilerin ev bulma sıkıntısı büyüyor!


Geri Dön