26 / 04 / 2024

Kate Moss'un mahallesinde kira protestosu!

Kate Moss'un mahallesinde kira protestosu!

Londrada ünlülerin mahallesindeki 5 odalı evi Polonyalı gençler kiraları protesto için işgal etti. İngilterede yaşayan Polonyalı 6 genç, 4 milyon sterlinlik (11.7 milyon TL) bir evi işgal ederek yerleşti



 

İngiliz model Kate Moss ve aktör Jude Lawın mahallesinde bulunan Viktorya dönemine ait evin işgaline polisler henüz karışmadı. Kuzey Londranın Highgate bölgesinde yaşanan olayda, Polonyalı 6 genç yaklaşık 2 hafta önce boş duran evi işgal etti. Gençler işgalden sonra evin camına, Kiralar düşene kadar taşınmayacağız diye bir yazı astı. İngiliz Telegraph gazetesine konuşan Polonyalı gençlerden biri, Boş duran çok sayıda ev var. Güzelim evlere yazık oluyor. Buradaki kiralar çok pahalı. Ödeyemiyoruz. İşgal etmek şimdilik iyi bir fikir. Kimsenin duygularını incitmediğimiz sürece burada kalabiliriz dedi.

Ev sahibi Hamish Lal (38) adlı avukat ise, Bu korkunç. Evi dışarıdan gördüm ama şimdiden içinde bir şeyleri değiştirdikleri belli oluyor. Ekonomik kriz nedeniyle tadilata ara vermiştim. Bu yüzden ev boş duruyordu. Tadilat yakında başlayacak. Umarım söz verdikleri gibi evden ayrılırlar diye konuştu. Mahallede yaşayanlardan Daily Mail gazetesine konuşan biri de polisi arayıp işgalcileri şikayet ettiğini ancak, Bu sizi ilgilendirmez cevabını aldığını söyledi. Bölgede 5 odalı bir evin kirası aylık 5 bin sterlinden (14 bin 600 TL) başlıyor.


 


Geri Dön