17 / 05 / 2024

2. evini almak isteyenler dikkat!

2. evini almak isteyenler dikkat!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen prefabrik ev satışları yüzde 300 artış gösterdi. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...



Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin getirdiği ekonomik koşullar, inşaat ve emlak sektörünü de derinden etkiledi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun resmi olarak yayınladığı veriler, İnşaat Maliyet Endeksi’nin Aralık 2021’de önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 67,74 arttığını gözler önüne serdi. Söz konusu konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Karmod’un CEO’su Mehmet Çankaya şunları dile getirdi: “İçinde bulunduğumuz koşullara, pandemide insanların doğaya dönme arzusu da eklenince, prefabrik evler ilgi odağı oldu ve talepler son bir yılda 4 kat arttı. Özellikle inşaat malzemelerinin fiyatındaki yükselişle birlikte, bu dönemde prefabrik ev alanlar %200 kazanç elde etti. Karmod olarak bu noktada inşa ettiğimiz prefabrik evlerle yatırımcıların yüzünü güldürmekten mutluluk duyuyoruz” 

2. evini almak isteyenler dikkat!

Prefabrik ev satışları 2021 yılında ne kadar arttı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen prefabrik ev satışlarının 2021 yılında yüzde 300 artığını dile getiren Karmod CEO’su Mehmet Çankaya konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Prefabrik evlerin maliyetinin düşük olmasının birçok sebebi bulunuyor. Bu avantajlar arasında prefabrik evlerin yeni nesil teknoloji kullanımıyla üretilmesi ve uzmanlar tarafından işçilik bedeli ödemeden kurulması yer alıyor. Demir gibi temel inşaat malzemelerinin maliyetlerinde yaşanan 3 katın üzerindeki artışların da prefabrik evlerde avantaja dönüşmesi yatırımcıların yüzünü güldürüyor ve yapı sektörüne hareketlilik katıyor. Artan satışlar neticesinde artık günde ortalama 10 adet konut sevkiyatı gerçekleştiriyoruz ve bunların çoğu kırsal kesimlere gidiyor” 

Peki prefabrik ev satışlarında ilk sırada hangi bölge var? İşte detaylar...


Geri Dön