24 / 04 / 2024

20 yılda riskli binaların tamamını dönüştüreceğiz!

20 yılda riskli binaların tamamını dönüştüreceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "20 yıllık süreçte de tüm şehirlerimizdeki riskli binaların tamamının dönüşümünü sağlamış olacağız.” dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, partisince Konya’nın Ereğli ilçesinde Demireller Tesisi’nde gerçekleştirilen vefa yemeğinde yaptığı konuşmada, AK Parti’nin gücünü milletten alan kadrolarca kurulduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AK Parti’nin sadece bir siyasi parti olmadığını belirten Kurum, "AK Parti, bir diriliş ve uyanış hareketidir. AK Parti sadece bir parti değil büyük bir ailedir. Bu davaya gönül vermiş olan her bir kardeşimiz, bu hareketin vazgeçilmez bir parçasıdır. AK Parti olarak bizi bir arada tutan en temel unsurlar ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza, aziz milletimize olan sevdamızdır. AK Parti vefanın adıdır. AK Parti, aziz milletimize vefa gösteren, toplumun hiçbir kesimini ötekileştirmeden, topyekün tüm Anadolu’yu kucaklayan bir siyasi anlayıştır.” diye konuştu.

- "20 yıllık süreçte riskli binaların tamamını dönüştüreceğiz"

31 Mart yerel seçimlerine kadar teşkilat mensuplarının gayretle çalışması gerektiğini belirten Kurum, "Her haneye, her iş yerine ulaşmalıyız, fethetmedik gönül bırakmamalıyız.” şeklinde konuştu.

Riskli binaların kentsel dönüşüm kapsamına alınmasına ilişkin konuşan Kurum, şunları söyledi:

“Riskli alanların kentsel dönüşümünü, en acilinden başlamak suretiyle tüm Türkiye’de başlatacağız. Hedefimiz her yıl 300 bin konut yapmak ve önümüzdeki 5 yıllık süreçte 1 buçuk milyon konutu dönüştürmek. İnşallah önümüzdeki 20 yıllık süreçte de tüm şehirlerimizdeki riskli binaların tamamının dönüşümünü sağlamış olacağız.”

 

Murat Kurum: Tek bir vatandaşımız riskli binada oturmayacak!

Murat Kurum: Kentsel dönüşümde ısrarlıyız!


Geri Dön