29 / 03 / 2024

200 kiracısını icraya verdi, ev sahibinin oyununu avukat ortaya çıkardı

200 kiracısını icraya verdi, ev sahibinin oyununu avukat ortaya çıkardı

Ankara'da bir sitede 200 kiracısına 5 yıl geriye dönük olarak TEF-TÜFE zam oranı farkı isteyen ve kiracıları hakkında icra işlemi başlatan ev sahibinin oyunu mahkemede ortaya çıktı.



Kira hukukunda kiracı her kira döneminde mutlaka bir önceki ayın TÜFE 12 aylık ortalaması artışı yapmak zorunda maddesinden yararlanan ev sahibi iki yılda bir zam yaptığı için kiracılarını bu maddeye uymamakla suçlayarak icra işlemi başlattı. Ancak Avukat Oğuzhan Muhammet Gündoğmuş, ev sahibi tarafından icraya verilen müvekkilinin davayı kazandığını belirtti. Mahkemeye kira zammıyla ilgili olarak ek bir kira sözleşmesinin olmadığını ayrıca kiracı ile ev sahibi arasında kira zammı konusunda bir anlaşmazlığının bulunmadığını ve kiracıların evi boşatması yönünde herhangi bir tahliye ihtarnamenin olmadığını beyan ettiklerini belirten Gündoğmuş, mahkemenin bankadan ödenen kiraların dökümünü istediğini ve 600 sayfalık hesap dökümünü inceleyerek 2 yılda bir zam yapıldığını 10 kiracıda kanıtladığı aktardı. Gündoğmuş, "Ev sahibinin yaptırımı ve haciz işlemlerinin hepsi iptal oldu. Kiracı kirasını vaktinde ödediği sürece evinde oturmaya devam edecek" diye konuştu

KİRACILAR BU MADDEYE DİKKAT!

Kiracılara kira sözleşmesi konusunda önemli bir uyarıda bulunan Gündoğmuş, kiracıların özellikle kiracı bir sonraki yıl oturmak isterse TEFE-TÜFE ortalamasındaki zammı şimdiden kabul eder yönündeki maddeye dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. Gündoğmuş, "Bu madde yanlış. Bu maddenin yerine kiracı bir sonraki yıl devam etmek isterse ev sahibinin anlaşacağı miktarda ya da TEFE-TÜFE ortalaması oranındaki artırımı ek kira sözleşmesi olarak yazılacaktır maddesi kiracıları koruyacaktır" diye konuştu.

Kiracılar dikkat! Depozitonuzu faiziyle geri alabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılara şok! Bu detaylara dikkat edin! 

Ev sahibi hangi durumlarda ihtar çekebilir?

10 yıllık kira sözleşmesi nasıl feshedilir?


Geri Dön