27 / 04 / 2024

2002 yılında Ortaköy'de trafik çilesi bitecekmiş!

2002 yılında Ortaköy'de trafik çilesi bitecekmiş!

2002 yılında inşa edilen Ulus bağlantı yolu ile Ortaköy'deki trafik yoğunluğu azalacakmış. Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu'nun girişimiyle inşa edilen bağlantı yolu ''by pass'' görevi üstlenecekmiş.



2002 yılında Ortaköy de trafik çilesi bitecekmiş! 


Ortaköy nefes alacak


Başkan Namoğlu'nun girişimiyle inşa edilen Ulus bağlantı yolu ile bölgedeki trafik yoğunluğu azalacak. Hemen her saatte yaşanan keşmekeş bitecek..


    SAHİLİNDEKİ çay bahçeleri, balık lokantaları ve kafeleri ile kentin önemli çekim alanlarından biri olan ve özellikle hafta sonları İstanbulluların akınına uğrayan Ortaköy'de trafik çilesi bitiyor. Beşiktaş'tan başlayan ve Rumeli Feneri'ne kadar giden sahil yolundaki trafikte ilk ''düğüm'' noktası olma özelliğini de taşıyan Ortaköy'de, ''by pass'' görevi üstlenecek alternatif bir yol inşa ettiren Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu semte nefes aldıracak bu yolun açılışını yapmaya hazırlanıyor.

    Namoğlu Ortaköy'ün ardından dört ayrı noktada daha alternatif yol güzergahı belirlediklerine dikkat çekerek, ''Bir yıl içinde bu yolları da hizmete açarak ilçemizin trafiğini keşmekeşten kurtaracağız'' dedi. Ortaköy'ü rahatlatmak için inşaatına 4 ay önce başlanan eski Pfızer yeni adıyla Ahmet Taner Kışlalı Caddesi, İstanbulluları Ortaköy trafiğine girmeden Ulus'a aktarabilecek. Yolun bir özelliği de galeri sistemiyle inşa edilmiş olması. Türkiye'de ilk kez uygulanan bu sistemde elektrik, doğalgaz, su gibi altyapı arıza tamiratları için bundan böyle yol kazılmayacak ve sorun galeri içinde giderilecek.


Sabah 11 Temmuz 2002



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön