27 / 04 / 2024

2006 yılında Tat Towers'a yabancılar talip!

2006 yılında Tat Towers'a yabancılar talip!

2006 yılında işadamı Salih Tatlıcı'nın Zincirlikuyu'daki ikiz kuleleri için yabancı taliplerle görüşmeler yapılıyormuş. Zincirlikuyu'da, şehrin en önemli bağlantı yolları üzerinde yer alan binanın iç detayları müstakbel alıcı tarafından tamamlanacakmış.



2006 yılında Tat Towers a yabancılar talip!


Tatlıcı'nın kulelerine yabancılar talip oldu


Yapımına 1988'de başlanan Tatlıcı'nın İstanbul Zincirlikuyu'daki ikiz kuleleri için yabancı taliplerle görüşülüyor. 


    YAPIMINA 1988 yılında başlanan ve işadamı Salih Tatlıcı'ya ait olan İstanbul Zincirlikuyu'daki Tat Towers için bazı yabancı taliplerle görüşme yapılıyor. Talipler arasında fonlar ve gayrimenkul geliştirme şirketleri yer alıyor. Edinilen bilgiye göre, kulelerden birinin satılması, diğerinin ve alışveriş merkezinin ise yönetim hakkının verilmesi planlanıyor. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde, inşaatının yüzde 99'u tamamlanmış olan kulelerin iç detaylarının da yabancı müstakbel alıcı tarafından tamamlanması da gündeme gelecek. 


50 MİLYON DOLAR YATIRILDI 


    143 metre yükseklikle İstanbul'un ilk gökdelenlerinden biri olarak kabul edilen ve 2000 yılında hizmete girmesi planlanan Tat Towers, yerin üzerinde 34, altında ise sekiz katla birlikte 42 kattan oluşuyor. Kulelerin toplam inşaat alanının 142 bin metrekarenin üzerinde olduğu belirtiliyor. İnşaatın tamamlanması için yapılan yatırım miktarının ise 50 milyon doları geçtiği tahmin ediliyor. 

    Yapımı ve satılması yılan hikayesine dönen Tat Towers için Şişli Belediyesi'nden 12 Ağustos 1988'de yapı izin belgesi alınmış, 1993 yılında 5 yıllık izin süresinin sonunda inşaat bitmediği için 5 yıllık daha ek süre talep edilmişti. 

    Proje; Barbaros Bulvarı, Maslak, Mecidiyeköy bağlantısı üzerinde yer alması ve altyapıyı zorlayacağı gerekçeleriyle eleştirilmişti.


(2006 yılında 1 dolar 1.58 liraya, Reşat Altın ise 256 liraya satılıyormuş.) 


Sabah 16 Temmuz 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön