25 / 04 / 2024

2012'den sonra inşaatlarda sertifikasız eleman çalışmayacak

2012'den sonra inşaatlarda sertifikasız eleman çalışmayacak

2012'den itibaren inşaatlarda belgesiz ve sertifikasız eleman çalıştırılmayacak



Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "İmar Kanundaki düzenlemeyle, 2012'den itibaren inşaatlarda belgesiz ve sertifikasız eleman çalıştırmaya son veriyoruz" dedi.

Demir, İller Bankası  Adana  Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, hizmet binasındaki tüm servisleri gezerken, Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler'den bölgede bankanın kredileriyle yapılan çalışmalarla ilgili sunum eşliğinde bilgi aldı.

Demir, burada yaptığı açıklamada, Adana'da dün inşaat sektörü temsilcileri ve müteahhitlerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduklarını, bugün ise bakanlığa bağlı kurumları ziyaret ettiklerini kaydetti.

Bakanlık faaliyet alanlarıyla ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Demir, "İmar Kanunundaki düzenlemeyle, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren inşaatlarda belgesiz ve sertifikasız eleman ve işçi çalıştırılmasına son
veriyoruz. Artık, belgesi olmayanlar tesisat yapım işleri, fayans ve boya gibi işler yapamayacak. Bu uygulamaya geçtikten sonra, özel sektörden daire alan vatandaşların bu alanlardaki mağduriyetlerini yüzde 100'e yakın oranda gidermiş olacağız. Hedefimiz bu" dedi.

Çarpık kentleşmeye neden olan kaçak yapılaşmanın önüne geçeceklerini kaydeden Demir, "ruhsatsız inşaat ve ruhsat dışı zemin genişletme, ilave yükseltme gibi konuların tamamen gündemden çıkacağını" kaydetti.

Demir, Adana'da bakanlığa bağlı kuruluşlarda fiziki mekanların çok iyi olduğunu gözlemlediğini belirterek, "Verilen hizmet iyi ve vatandaş büyük oranda memnun. Yüzde 90 oranında elektronik ortama geçilmiş durumda. 2010 yılı sonuna kadar bunu tüm Türkiye'ye yayacağız" dedi.

Demir'e, ziyaretlerinde AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Fatoş Gürkan, Adana Valisi İlhan Atış, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ile diğer ilgililer eşlik etti.
AA


Geri Dön