25 / 04 / 2024

2014 yılı turizm sezonunda Rus pazarı yüzde 8-10 civarında büyüyecek!

2014 yılı turizm sezonunda Rus pazarı yüzde 8-10 civarında büyüyecek!

POYD Yönetim Kurulu üyesi ve Kempinski Hotel Genel Müdürü Nihat Tümkaya, 2014 yılı turizm sezonunda Avrupa pazarının yüzde 2-3, Rus pazarının da yüzde 8-10 civarında büyüyeceğini tahmin ettiğini bildirdi.



Antalya Su Otel'de öğle yemeğinde bir araya gelen POYD üyeleri, yeni sezonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tümkaya, Antalya için iyi bir sezon olacağını düşündüğünü söyledi. Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'in Kırım turizm sektörünün canlanması için uçak biletlerinin Türkiye'den daha ucuz olması istediği yönündeki haberleri değerlendiren Tümkaya, böyle bir uygulamanın Türkiye turizmini etkileyeceğini düşünmediğini söyledi.

Tümkaya, "Rus toplumu Antalya'dan vazgeçemez, burayı ana destinasyon olarak görüyorlar. Kırım'da düşük gelir grubu gidecektir. Rusya'nın kararının Rus turist sayısını azaltacağını düşünmüyorum. Bu sezon Avrupa pazarının yüzde 2-3, Rus pazarının yüzde 8-10 civarında büyüyeceğini tahmin ediyorum" dedi.

IC Otelleri Koordinatörü Derya Billur, şu ana kadar Rus turist sayısında azalma olmadığını fakat kalma süresinin ortalama 7,5 günden 6,5 güne düştüğünü kaydetti.


- Nevruz, 45-500 bin dolar ciro yaptırdı

Baya Otel Genel Müdürü Özgür Bayrak ise siyasi konjonktürde yumuşama nedeniyle İsrailli turist sayısının giderek arttığını dile getirdi.

Nevruz dolayısıyla Belek'teki tesislere yaklaşık 30 bin turistin geldiğini, turistlerin ortalama 2,5 gün konaklama yaptığını anlatan Bayrak, "Nevruz dolayısıyla gelen İranlı turistler, 450-500 bin dolar ciro bıraktı. Doların 2,22 olduğu dönemde İran, bizi mart ayında rahatlattı" diye konuştu.


Hürses


Geri Dön