23 / 04 / 2024

2014'ün ilk beş ayında 4 bin gayrimenkule 'Aile Konutu Şerhi' konuldu!

 2014'ün ilk beş ayında 4 bin gayrimenkule 'Aile Konutu Şerhi' konuldu!

Geçtiğimiz yıl büyük bölümünü kadınların oluşturduğu 8 bin 890 kişi, eşlerinin adına kayıtlı gayrimenkulün kendilerinden habersiz satılma riskine karşı " Aile Konutu Şerhi " hakkında faydalandı...



Eşlerden birinin diğerinden habersiz konut satışını sınırlayan "Aile Konutu Şerhi" uygulaması giderek yaygınlaşıyor. Geçtiğimiz yıl büyük bölümünü kadınların oluşturduğu 8 bin 890 kişi, eşlerinin adına kayıtlı gayrimenkulün kendilerinden habersiz satılma riskine karşı "Ali Konutu Şerhi" hakkında faydalandı. 2014'ün ilk beş ayında ise bu rakam 4.354'e ulaştı. Tapu müdürlüklerine yapılan başvuruyla uygulanan sistem, tapu diğer eşin adına kayıtlı olsa dahi, şerh koyduran eşin onayı olmadan satışı engelliyor. Daha önce mahkeme kararıyla uygulanan "Aile Konutu Şerhi", geçen yıl çıkarılan torba kanunla genişletilmiş ve tapu müdürlüklerine başvuruyla uygulama yolu açılmıştı.  


İLK SIRADA İSTANBUL VAR 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verilerine göre uygulamadan ağırlıklı olarak kadınlar faydalandı. Uygulamaya bu yıl içinde en fazla başvuru ise bin 126 kişiyle İstanbul'dan geldi.  



Akşam 



Geri Dön