29 / 03 / 2024

2016 Turizm Eylem Planı turizm sektörünü mutlu etti!

2016 Turizm Eylem Planı turizm sektörünü mutlu etti!

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı "2016 Turizm Eylem Planı" turizm sektörünü mutlu etti. Demirtaş "Plan, turizmimize can verecek" derken, İşler ise, "Başbakan ve Bakanımıza teşekkür ediyoruz" dedi



Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen toplantıda turizm sektörünün merakla beklediği '2016 Turizm Eylem Planı'nı açıkladı. 9 maddeden oluşan Eylem Planı'nı açıklayan Başbakan Davutoğlu, "Sektöre 255 milyon lira destek sağlıyoruz, 288 milyon liralık ödemelerini erteliyoruz ve 3 yıla yayıyoruz" dedi. Plan sektör temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Sektörün önde gelen isimleri dün açıklanan Turizm Eylem Planı'nı Egeli Sabah'a değerlendirdi. 


KAYBI ÖNLEYECEK 

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı turizm eylem planını büyük memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Demirtaş, "Başta Sayın Başbakanımız ile Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Rusya ile yaşadığımız krizin ardından böyle bir planı ivedilikle bekliyorduk. 2016 Turizm Eylem Planı'ndaki maddi destekler, borçların yeniden yapılandırılması, turizmcilerin ihracatçı sayılması gibi önemli ve turizmimize can verecek konular var. Biz de bu plandan alacağımız destekle kentimiz ve ülkemiz turizminin gelişimi için, 2016 yılının kayıp bir yıl olmaması için çalışacağız. Ancak burada İzmir'in unutulmaması gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum. Son açıklanan turist getiren uçaklara verilen teşviklerde Antalya ve Muğla'ya verilen tarifeli sefer desteği İzmir'e verilmemişti. Bunun gibi yeni planda da İzmir'e teşvikler verilmez ise kentimiz turizmi büyük yara alır" diye konuştu. 


İSTEĞİMİZ OLDU 

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler de, "Son derece olumlu bir paket. Zaten sektör olarak bizim 11 tane talebimiz olmuştu. 2 tanesi daha önce karara bağlanmıştı. Diğer 9 maddeye gelirsek, turizmcinin beklentileri ile örtüşüyor. Sayın Başbakana sektörün taleplerini anlatmak ve onayını da alarak hızlı bir şekilde eylem planı şeklinde açıklanmasını sağlayan sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz" dedi. 



Sabah Ankara




Geri Dön