29 / 03 / 2024

CATHIC turizm sektörünün devlerini bir araya getirecek!

CATHIC turizm sektörünün devlerini bir araya getirecek!

CATHIC, turizm sektörünün devlerini bir araya getirecek. Bench Events STR Global Yönetim Kurulu Başkanı Worsley, " Türkiye, birçok yatırımcı için güçlü bir pazar " dedi...



CATHIC, turizm sektörünün devlerini bir araya getirecek. Bench Events STR Global Yönetim Kurulu Başkanı Worsley, "Türkiye, birçok yatırımcı için güçlü bir pazar" dedi.


İstanbul 9-10 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye ve Komşu Ülkeler Otel Yatırım Konferansı, (CATHIC) dev bir buluşmaya sahne olacak. Turizmin 'A Takımı'nı bir araya getirecek olan konferansta Türkiye'nin yol haritası çıkarılacak. Sektörün en kıdemli otel yatırımcıları, operatörler, geliştiriciler, danışmanlar ve hükümet yetkililerinden oluşan yerli ve global 350 isim, Türkiye'deki trend ve fırsatları değerlendirecek. Bench Events STR Global Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Worsley, CATHIC konferansını Türkiye'de dördüncü kez düzenlediklerini belirterek, "Dubai, Rusya, Avrupa ülkeleri gibi dünya turizm noktalarına 2.5 saat uzaklıkta bulunan Türkiye, birçok yatırımcı için çok güçlü bir pazar" dedi. Uluslararası markaların Türkiye'ye büyük ilgi gösterdiklerini belirten Worsley, bunların Anadolu'ya yayılma hedefinde olduklarını kaydetti. Worsley, "Özellikle Güneydoğu ve Karadeniz'de hareketlilik var. Fakat birçok otel bağımsız çalışıyor. Uluslararası markalar Antep, İzmir, Antalya gibi illerdeki otellerle çalışmak istiyor" diye konuştu. Konferansın birçok işbirliğine gebe olduğunu vurgulayan Worsley, belirlenen pazar hedefleri sonrası yeni yatırımların da doğabileceğini ifade etti. 


SPESİFİK KONFERANS 

Worsley, CATHIC benzeri konferansları Rusya, Londra, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri gibi 8 farklı ülkede yaptıklarını söyledi. Worsley, "Fakat orada yaptığımız konferanslarda büyük küçük çok fazla katılımcı vardı. Türkiye'deki ise daha çok üst düzey isimlerin katıldığı, spesifik ve yoğunlaştırılmış bir konferans olacak" dedi. 


SEKTÖRÜN ÖNDE GELENLERİ KATILACAK

Star woods, Hilton, Wyndham ve Accor gibi global markaların üst düzey yöneticilerinin konuşmacı olarak yer alacağı konferansa Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da katılacak. Konferansta Türk Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy, Dünya Sağlık Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil gibi sektör temsilcilerinin yanı sıra banka, inşaat ve sağlık sektörünün öncü isimleri yer alacak. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön