19 / 04 / 2024

2017 yılının ilk 3 çeyreği hareketli geçti!

2017 yılının ilk 3 çeyreği hareketli geçti!

Savaş Gürbüz “Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunuyum. Yaklaşık 7 yıllık gayrimenkul geliştirme ve proje yönetimi kariyerimin ardından 2013 yılında Cushman & Wakefield ailesine katıldım. 2016 yılından bu yana ise Cushman & Wakefield Türkiye’de ofis ekibini yönetiyorum” dedi. 



Cushman & Wakefield'in dergisi Cush Bakışı Dergisi'nin Aralık sayısı yayınlandı.  Cush Bakışı'ndan Bahar Yapıcılar, Cushman & Wakefield Ofis Fikir Yöneticisi Savaş Gürbüz ile röportaj yaptı.

 


Cushman & Wakefield ofis ekibi olarak globalde ve Türkiye’de yaptığınız çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz?
Çalışmalarımızı yerli ve yabancı ofis yatırımcılarına verilen hizmetler ve kullanıcı adaylarına verilen hizmetler olarak 2 ana baslık altında toplayabiliriz. Yatırımcılara verdiğimiz danışmanlığı; konsept geliştirme aşamasından başlayıp, pazarlama stratejisinin belirlenmesi, projenin azarlanması, son kullanıcıya ulaştırılması süreçlerini kapsayan ve temel olarak yatırımın uzun ve kısa vadede en sürdürülebilir şekilde değerlendirilmesinin sağlanması olarak özetleyebiliriz. Kullanıcılara verdiğimiz danışmanlığı ise kullanıcıların finansal (kontrat esnekliği, kira bedeli, hukuki vb, konular) ve finansal olmayan (binanın teknik donanımı ve kullanıcı ihtiyaçları, verimlilik, lokasyon, ulaşım vb. konular) ihtiyaçlarının optimize edilerek kullanıcı İçin on doğru ofisin sağlanması ve sürecin yönetimi olarak açıklayabiliriz.


Ofis sektörü geçtiğimiz yılı nasıl kapadı? 2017 ilk 3, çeyreğe dair değerlendirmenizi alabilir miyiz?
2016 yılında politik ve ekonomik olarak ülkemizin geçirdiği zorlu sürece rağmen ofis sektöründe gerek kullanıcı gerek de yatırımcı tarafında ciddi işlem hacmi gerçekleşti. 2017 yılının ilk 3 çeyreği ise 2016 yılına göre daha hareketli seyretti.

 

Sektörde nasıl fark yaratıyorsunuz?
Piyasayı her alanda ve sektörde gözlemleyip, piyasanın ihtiyaçlarını analiz edilmesi ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda değişen pazar koşullarının içselleştirilmesi sureti ile gerek mal sahibi gerek de kiracı tarafında gelişen veya değişen pazara bir taraftan şekil verirken diğer taraftan da yeni pazar koşullarına çok hızlı adapte olarak çözüm üretebiliyoruz.


Bu bakış açısının ekibimize verdiği dinamizm; C&W ofis ekibim sektörde öne taşıyor.
 


Geri Dön