24 / 04 / 2024

2018'de turizm sektörü hareketlenecek!

2018'de turizm sektörü hareketlenecek!

Türkiye turizmi eski günlerine geri dönmeye hazırlanıyor. Turizm acentesi TUI, Türkiye'ye yönelik talebin arttığını açıkladı. 



Dünyanın en büyük turizm acenteleri arasında yer alan TUI, Türkiye'ye yönelik turizm talebinde artış yaşandığını açıkladı.  Türk turizmindeki iyileşme ile mevcut otellerin yeterli olup olmayacağı gündemleri meşgul etmeye başladı. 

 

Habertürk Gazetesi'nden Eren Güler'in haberine göre; geçtiğimiz yıl turizm sektörünün kötü geçmesinin üzerine yeni yılda turizmin atağa kalkacağı görülüyor. 2018 ile ilgili turizm acenteleri olumlu görüşler paylaşıyorlar. 

 

TUI Group CEO'su Friedrich Joussen, şirketin 4. çeyrek sonuçlarını anlattığı yatırımcıların bir araya geldiği toplantıda  "Türkiye'de gelişmeler görüyoruz, ciddi gelişmeler" ifadesini kullandı ve Türkiye'ye yönelik gelecek yaz satışlarında yüzde 70 artış olduğunu aktarıldı. 

 

Türkiye turizmindeki iyileşmenin, mevcut yatak sayısıyla talebi karşılayamayacağı bile konuşuluyor. Bu durum hemen  gerçekleşmeyecek olsa da, şehre turist akını devam ettiği takdirde STR Global'in raporuna göre Avrupa'nın en büyük 3. otel inşaat hattına sahip olan Türkiye yetersiz kalabilir. 

 

Yine açıklanan STR verilerine göre İstanbul'da 20 otel projesi kapsamında 3 bin 867 oda hizmete açılacak.
 


Geri Dön