26 / 04 / 2024

2019, Samsun İlkadım'da mega projelerin yılı olacak!

2019, Samsun İlkadım'da mega projelerin yılı olacak!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok yaptığı açıklamada 2019 yılının mega projelerin açılış yılı olacağını söyledi.



İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok yaptığı açıklamada 5 seneye yakın bir sürede yapılamaz denilen birçok projeye hayat verdiklerini söyledi. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, AK Parti’li belediyecilik anlayışı ile dur durak demeden çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Tok,  2018 yılında birçok başarılı projenin hayat bulduğu İlkadım’da 2019 yılı mega projelerin açılış yılı olacağını belirtti.

Geçtiğimiz süre zarfında İlkadım Gençlik Merkezi, Derebahçe Sosyal Tesisleri, Türk-İslam Sanatları Merkezi, 62 halı saha ve 12 çocuk parkı gibi önemli projeler vatandaşın hizmetine açıldı. 2019'da ise Karadeniz’in en büyük camii ve külliyesi, yeni belediye hizmet binası, Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi, koşu yolu ve hayat parkuru gibi gelecek 100 yıla hitap edecek dev projelerin açılışları gerçekleştirilecek. İlkadım’da 20 yılda yapılamayanları 5 yıldan kısa bir zamana sığdıran İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “İlkadım’ı geleceğe değerli hemşerilerimizle kurduğumuz güçlü birliktelikle taşıyoruz” diye konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİK BAŞARIYI GETİRDİ

Göreve geldiği andan itibaren sosyal belediyecilik anlayışı ile halkı kucaklayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok vatandaşın temel ihtiyaçlarını gözeterek icraatlarına devam etti.  Kentin genel sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm adına başarılı kararların alınmasında büyük emeği olan Başkan Tok yerinde dönüşüme örnek olacak olan Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi Projesi ile yine elini taşın altına koymaktan çekinmedi.

2019 AÇILIŞLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR YIL OLACAK

Şehrin inanç turizmine büyük katkı sağlayacağı beklenen bir diğer önemli proje olan Karadeniz’in en büyük Camii ve Külliyesi de 2019 yılında açılışı yapılacak dev yatırımlar arasında. Selçuklu mimarisi, kesme taş, ahşap yapısı ve konumu ile ülkenin her yerinden ziyaretçi çekecek olan proje başarılı bir planlamanın eseri olarak da dikkat çekti. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un şehre kazandırdığı en önemli yatırımlardan olan Yeni Belediye Hizmet Binası'nın inşaatında da sona yaklaşılırken 2019'un ilk aylarında açılışı planlanıyor. Hizmet binasının yanı sıra güzel bir camiyi de mahalle halkına kazandıran proje ile İlkadımlılar Yeni Belediye Hizmet Binasına kavuşmuş olacak. Selçuklu mimarisi ile modern bir bina inşa edilirken İçerisinde birçok hizmet alanının yer aldığı 600 cemaat kapasiteli camii, 5 bin metrekarelik meydan, çocuk kreşi, spor alanları, meclis ve toplantı salonu, kafetarya, 2 katlı 800 araçlık otopark ve dinlenme alanlarının bulunduğu kampüs hüviyetindeki 20 dönümlük alandaki yapı, Beştepe Külliyesi gibi çok amaçlı hizmete alanlarına dönüşmüş olacak. Sağlıklı yaşama açılan bir pencere olarak daha tamamlanmadan vatandaşların ilgi odağı olan Koşu Yolu ve Hayat Parkuru projesi de 2019’da açılışı yapılacak bir diğer dev projeler arasında.


 


Geri Dön