25 / 04 / 2024

2020'de kaç inşaat firması kapandı? 

2020'de kaç inşaat firması kapandı? 

Geçtiğimiz yılda pandemi nedeniyle inşaat sektöründe 4 binden fazla şirket kapandı. Girişi çıkışın en çok olduğu sektörlerden biri olan inşaat sektöründe 2010'dan bu yana 65 şirket kepenk indirdi. 



Koronavirüs salgınından  en çok etkilenen sektörlerden biri inşaat sektörü oldu. Sözcü'de yer alan habere göre; 2020 yılında bina inşaatı yapan toplam 4 bin 607 şirket kapandı. Konut ve diğer binaların inşaatında faaliyet gösteren bu firmaların 3 bin 155’i şahıs, bin 267’si limited ve 235’i anonim şirket olarak faaliyet gösteriyordu.

SON 10 YIL 

Müteahhitler geçtiğimiz yılda faaliyetine son veren sektörler arasında ilk sırada yer alırken, verilerin yayınlanmaya başladığı Ocak 2010'dan Aralık’a geçen sürede kapanan inşaat şirketi sayısı ise 65 bin’i geçti.

Döviz kurlarının yüksek seyri ve faiz tarafındaki gelişmeler sektörde maliyetleri artırırken, nakit akışında zorlanan firmalar kapanmayı tercih ediyor. 

2020 de kaç inşaat firması kapandı? 

En fazla giriş çıkışın olduğu sektörlerden biri olan inşaat sektöründe, küçük ölçekli, teknik birikimi sınırlı ve profesyonellik bakımından eksiklikleri bulunan şirketlerin faaliyet göstermesi, sektörde gelişim ve katma değer potansiyelini de kısıtlıyor. 

Artan konut stoku arz ve talep arasındaki dengesizliği ortaya koyarken, satışlardaki düşüş de gayrimenkul ticareti yapan ve aracılık eden firma sayısını azaltıyor. 
 
İnşaat sektörü destek paketleri bekliyor!

İnşaat sektörü kendini yenilemeli!


Geri Dön