20 / 04 / 2024

2021'in ilk 11 ayında 3 GYO halka arz gerçekleştirdi!

2021'in ilk 11 ayında 3 GYO halka arz gerçekleştirdi!

TSPB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztop, yatırımcıların yoğun ilgisi nedeniyle geçtiğimiz senenin son çeyreğinden itibaren şirketlerin de halka açılmaya olan ilgilerinin paralel şekilde yükseldiğini vurguladı.



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve TSPB iş birliğinde "Şirketlerin Finansmana Erişiminde Sermaye Piyasası Araçlarının Rolü" konulu çevrim içi bir panel gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TSPB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztop, panelin açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, sermaye piyasalarının sağladığı doğrudan uzun vadeli finansman kaynakları ile şirketlere çok yönlü katma değer sunma imkanlarının bulunduğunu ve halka arzın, şirketlerin sermaye piyasası olanaklarından doğrudan faydalanabilmesi için son derece önemli bir yol olduğunu belirtti.

2021 in ilk 11 ayında 3 GYO halka arz gerçekleştirdi!

Yatırımcıların yoğun ilgisi nedeniyle geçtiğimiz senenin son çeyreğinden itibaren şirketlerin de halka açılmaya olan ilgilerinin paralel şekilde yükseldiğini vurgulayan Öztop, "Yılın ilk 11 ayında 48 şirket ile 3 gayrimenkul yatırım ortaklığı 20 milyar TL’lik halka açılma gerçekleştirdi. İkincil halka arz veya sermaye artırımı yoluyla şirketlerimizin sermaye piyasalarımızdan sağladığı kaynak tutarı ise 14 milyar lira oldu. Dolayısıyla bu konu açıkçası bizim için şu anda çok önemli." dedi.

Pasifik GYO’nun halka arzı tamamlandı!

Kızılbük GYO'nun halka arz büyüklüğü 948 milyon TL oldu!


Geri Dön