25 / 04 / 2024

2022 kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

2022 kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

TÜİK tarafından, aralık ayı enflasyon rakamı açıklandı. Enflasyon oranında aylık bazda yüzde 13.58, yıllık bazda ise 36.08 artış yaşandı. Bu oranla birlikte kıdem tazminatı tavanı da netleşti.



TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı enflasyon rakamıyla birlikte milyonlarca vatandaşı ilgilendiren sosyal yardımlara zam oranı ve kıdem tazminatı tavanıda netleşmiş oldu.

2022 kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

Kıdem tazminatı tavanı

Sputniknews'de yer alan habere göre; memur maaş katsayısındaki artışla birlikte işçilerin kıdem tazminatı tavanı da yükselecek. 2021'in ikinci yarısında tavan 8 bin 284 lira olarak uygulandı. 2022 için kıdem tazminatı 12 bin 976 liraya yükseldi.

2022 kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

Sosyal yardımlar

Memur maaşlarına yüzde 5 zam ve enflasyon farkı yansıtılacak. Öte yandan bu oran yaşlılara, engellilere, evde bakım verenlere ve hastalara ödenen destek ödemelerine yansıyacaktır. 65 yaş emekliliği 1055 liraya 85 kuruşa, evde bakım desteği 2292 liraya çıkacak. Engelli maaşları yüzde 40'tan 842 liraya, yüzde 60'tan 1264 liraya çıkacak.

Binlerce vatandaşı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı hakkı geliyor!

Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Kıdem tazminatında yeni tavan!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön