26 / 04 / 2024

2022 TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru tarihi belli oldu mu? İşte TOKİ sosyal konut proje şartları!

2022 TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru tarihi belli oldu mu? İşte TOKİ sosyal konut proje şartları!

TOKİ sosyal konut projeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Vatandaşlar 2022 TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru tarihini araştırıyor. İşte merak edilenler!



2022 TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ NEDİR? 2022 TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU NASIL YAPILIR ŞARTLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı’ndan sonra açıklanan sosyal konut projesi hakkında araştırmalar yapılıyor.

Bu konuya dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öne çıkan açıklamaları şu şekildeydi; "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatıyoruz. Hazırlıklar bitmek üzere. Vatandaşlarımız kira öder gibi taksitler ile yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi olacaklar. Şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel kontenjan ayıracağız. İlk defa evlenen vatandaşlarımız da projede kota sahibi olacak. Konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemi kullanılacak. Bu adım kiraların da düşmesine neden olacaktır. Konut kampanyasına dair ayrıntıları da önümüzdeki ay açıklayacağız" dedi.

TOKİ UCUZ KONUT ÖDEME KOŞULLARI NELERDİR?

TOKİ ucuz konut ödemeleri de merak ediliyor. Konut ödemelerine dair 2+1 ile 3+1 dairelerin olduğu konutların fiyatları 163 bin liradan, taksitleri de 1.442 TL’den başlamaktadır. Kuralı satışlar için başvuru yapacak kişilerin yüzde 10, 12, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120, 180 ve 240 ay vade ile konut sahibi olacaklar. Başvurular Halkbank ve Ziraat Bankası’nın şubelerinden yapılacak.

2022 TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • 18 yaşına girmiş olmak ve T.C vatandaşı olmak
  • Toplu Konut İdaresinden konut satın alınmamış olunmalı ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olmak bu kritere sadece Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi içinde hariç tutuluyor.  
  • Bir hane halkı adına yani kişinin kendisi, eşi ve yasal sorumluluğu altındaki çocukları yalnızca bir adet başvuru yapması, gerekmektedir.

Başvuran yüz binlerce kişinin hesabına anında yatıyor! Sadece başvurmanız yeterli!

Emeklilere özel ödeme! 8.445 TL hesaplara geçiyor! İşte detaylar!

Gram altın, çeyrek altını olanlar dikkat! Yeni döneme geçiliyor!


Geri Dön