25 / 04 / 2024

2023 Öğretmen atama başvuruları başladı mı? Ön başvuru tarihi ne zaman?

2023 Öğretmen atama başvuruları başladı mı? Ön başvuru tarihi ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 45 bin öğretmen ataması yapılacağının açıklanmasının ardından gözler atama takvimine çevrildi. Bu sayının son yıllarda yapılan tek seferdeki en büyük sayıda öğretmen ataması olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, atama takvimi tarihlerini tek



Yapılan açıklamaya göre,  103 farklı alana yönelik öğretmen ataması gerçekleştirilecek ve adaylar ön başvurularında sözlü sınav merkezi tercihlerini de gerçekleştirecek.

SON BAŞVURU TARİHİ NİSAN

Öğretmen atama takvimiyle ilgili bilgi veren Bakan Mahmut Özer,  şunları söyledi:

“Başvuru yapacak adaylarımızın ön başvuru ve sözlü sınav merkezi hakkındaki tercihleri 27 Mart ve1 Nisan tarihleri arasında yapılacak.  Adayların sözlü sınavlara girecekleri sınav merkezleri 4 Nisan tarihinde ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan 2023 tarihleri içinde yapılacak.  Bu sınavların sonuçları 18 Nisan'da duyurulacak. Öğretmen adaylarının atamalara yönelik tercihleri 2-6 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılırken, atama sonuçlarının açıklanacağı tarih ise 8 Mayıs olacak. 1 Eylül 2023 itibarıyla öğretmenlerimiz okullarında görevlerine başlayacak.”

2023 Öğretmen atama başvuruları başladı mı? Ön başvuru tarihi ne zaman?

İŞTE KONTENJAN AÇILAN BRANŞLAR

Bakan Mahmut Özer’in verdiği bilgilere göre, 103 alanda öğretmen ataması gerçekleştirilecek.

En fazla atama olacak 5 branşı da açıklayan Bakan Özer, “Bu yeni öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik için 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği alanında 3 bin 269, ilköğretim matematik bölümü için 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi bölümüne 2 bin 604 kontenjan ayrıldı."

Son dakika… Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı! Okullar yaz tatiline ne zaman girecek?

EYT’de yeni gelişme! Esnaf ve sanatkarlar da dahil edilecek mi?

Nakite ihtiyacı olan vatandaşa müjde PTT’den geldi! 100 bin TL’ye kadar kredi sağlanacak

 


Geri Dön