29 / 03 / 2024

EYT’de yeni gelişme! Esnaf ve sanatkarlar da dahil edilecek mi?

EYT’de yeni gelişme! Esnaf ve sanatkarlar da dahil edilecek mi?

EYT düzenlemesinden ilk emeklilik dilekçeleri birer birer verilirken, bazı çalışanların durumu ise belirsizliğini koruyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, EYT kapsamının genişletilmesi için önemli bir talepte bulundu.



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanunu kapsamının genişletilmesi ve yeni düzenlemeler yapılması için farklı çalışan kesimleri görüşlerini açıklarken, son olarak Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, konuya dikkat çekti.

Bendevi Palandöken, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkarın düzenlemeden yararlanamadıkları için buruk olduğunu belirterek,  bu kesimlerin ve kamuoyunda staj mağduru olarak bilinen çalışan kesiminin de EYT’den yararlandırılmasını istedi.

 EYT’de yeni gelişme! Esnaf ve sanatkarlar da dahil edilecek mi?

MAĞDURİYETİ ARTIRDI

“EYT düzenlemesi pek çok vatandaşı sevindirse de esnaf ve sanatkârlarımız bu düzenlemeden faydalanamamanın burukluğunu hissediyor” diyen Bendevi Palandöken, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin esnafın emeklilikle ilgili sorunlarını çözmediğini, tam tersi bir durum yaratarak  geriye dönük borçlanma hakkı verilmemesi sebebiyle pek çok kesimin mağduriyetini daha da artırdığını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön