25 / 04 / 2024

EYT’de yeni gelişme! Esnaf ve sanatkarlar da dahil edilecek mi?

EYT’de yeni gelişme! Esnaf ve sanatkarlar da dahil edilecek mi?

EYT düzenlemesinden ilk emeklilik dilekçeleri birer birer verilirken, bazı çalışanların durumu ise belirsizliğini koruyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, EYT kapsamının genişletilmesi için önemli bir talepte bulundu.



EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI

EYT düzenlemesi esnafımızın emeklilik sorununu gidermediği gibi geriye dönük borçlanma hakkı verilmediği için mağduriyetleri artırdı.

Esnaf ve sanatkarlara geriye dönük prim borçlanması imkanı sağlanmasının hem onların sorununu çözeceğini, hem de devlete önemli bir gelir kaynağı sağlanmış olacağını ifade eden Bendevi Palandöken, tüm sigortalılar için prim gün sayısının eşitlenmesi ve bu şekilde norm birliği sağlanması gerektiğini savundu.

EYT’de yeni gelişme! Esnaf ve sanatkarlar da dahil edilecek mi?

Bendevi Palandöken, “Esnaf 9 bin prim gününde emekli olurken SSK’lının 7 bin 200 günde emekli olması, Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı bir durumdur. Esnafımız da mağduriyetin ortadan kalkması için SSK’lılar gibi 7 bin 200 prim günü ile emekli olabilmeli. EYT düzenlemesi esnafımızın bu sorununu gidermediği gibi geriye dönük borçlanma hakkı verilmediği için mağduriyetleri artırdı. Oysa esnafa sağlanacak geriye dönük borçlanma hakkı ile devlete önemli bir gelir kaynağı sağlanır” ifadelerini kullandı.

EK MADDE GETİRİLSİN

Bir başka EYT ‘den yararlanamayan kesimin de staj mağdurları olduğunu belirten Bendevi Palandöken, “Staj mağduriyeti eğer çözülmezse, iş yerlerinde ara eleman bulma imkânımız olmaz. Çalışanların yaptıkları staj süresi de bu nedenle mutlaka emekliliğe sayılmalı.  EYT düzenlemesine en kısa zamanda ek bir madde getirilerek, staj mağdurlarının, esnaf ve sanatkarımızın da EYT düzenlemesinden faydalanmasının önü açılmalı”  şeklinde konuştu.

Nakite ihtiyacı olan vatandaşa müjde PTT’den geldi! 100 bin TL’ye kadar kredi sağlanacak

Trafik cezanız tamamen silinebilir! Bu tarihi aman kaçırmayın!

Borcu olanlara müjdeli haber geldi…  87 bin TL’ye kadar ödemeyle borçları kapatma fırsatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön