25 / 04 / 2024

2023 yılbaşında emekliye ne kadar zam yapılacak?

2023 yılbaşında emekliye ne kadar zam yapılacak?

Emekli maaşlarının yeni yılda yani 2023 yılında ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. İşte bu konuya dair sorulan sorular ve merak edilen yanıtlar!



ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR!

DİSK’in ifade ettiği açıklama neticesinde yoksulluk sınırı 26.123 TL olarak görülüyor. Arzu Çerkezoğlu tarafından yapılan açıklamalarda DİSK’in en az 13 bin TL önerdiği ortaya çıktı. Türkiye Esnaf ve Sanaatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’de açıklama yaptı. Asgari ücret zammının bütün personellere yansıyacağını vurgulayan Palandöken, vergi indiriminin şart olduğunu ve yapılacak olan zammın enflasyonun üzerinde olması gerektiğini söyledi.

2023 YILBAŞINDA EMEKLİYE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Temmuz ayında yapılan yüzde 42,35'lik zamdan sonra 4 ay gibi bir süre geçti. Ocak ayında tekrardan enflasyon oranında zam alacak emekliler, açıklanan enflasyon verileri ile maaş zamlarının ne kadar olacağı sorgulanıyor. Ekim ayı enflasyon oranının yüzde 3,54 olarak açıklanmasından sonra yıllık enflasyon oranı da yüzde 85,51'e çıktı.

Temmuz ayında emekli zammı yüzde 42,35 oranı olarak belirlenirken, en düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşı yüzde 40 artış ile 2.500 TL'den 3.500 TL'ye yükseldi. Bu düzenleme ile 2 milyona yakın emeklinin maaşı 3.500 TL'ye yükseltilmiş oldu. Ocak 2023 zammı döneminde bu rakamın asgari ücrete eşitleneceği düşünülüyor. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranı açıklaması sonrası kesinlik kazanacak. İlk 4 aylık rakamlar ise netleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon farkı yüzde 10,84 oldu.

TÜSİAD’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 2023 yılı asgari ücret beklentisine dair açıklamada bulundu. 2023 yılı asgari ücret miktarının ne kadar olacağına dair tartışmalar devam ederken patronlar kulübü TÜSİAD'dan açıklama yapıldı. Bloomberg HT’ye açıklamalarda bulunan Orhan Turan, şu açıklamayı yaptı; "Düşük TL ve ucuz iş gücü ile Türkiye’nin rekabet gücünün sürdürülebilir olabileceği fikrindeyim. Bu, 50 yıl önce Uzak Doğu’nun yöntemiydi. Rekabetçi kur ucuz, iş gücü ile ihracatı büyütmek. Bunları yaptığınızda 5-6 ay nefes alıyorsunuz ama sürdürülebilir duruma getiremiyorsunuz"

Prefabrik ev meraklılarının dikkatine! 80 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte prefabrik ev fiyatları!

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK sonuçlarını nereden öğrenebilirim?

Asgari ücretin belirlenmesine ramak kala DİSK’ten açıklama geldi! İşte DİSK asgari ücret beklentisi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön