27 / 04 / 2024

2023'e kadar 8,5 milyon hektar arazi toplulaştırılacak!

2023'e kadar 8,5 milyon hektar arazi toplulaştırılacak!

Atıl tarım arazilerinin envanterinin tamamlanacağını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2023 yılına kadar 8,5 milyon hektar arazinin toplulaştırılacağını söyledi.



Tarım ve Orman Bakanlığı'nın  2018 faaliyetleri ile 2019 hedeflerine ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Bekir Pakdemirli, atıl tarım arazilerinin envanterinin tamamlanacağını söyledi. Bakdemirli, "İşlenmeyen tarım arazimiz kalmayacak. Çeşitli nedenlerle ekilemeyen 2 milyon hektar tarım arazisi, tarımsal üretime kazandırılacak. Böylelikle 13 milyar lira gelir artışı sağlanacak." diye konuştu.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, tarım politikalarını yürütürken, çiftçiyi ve üreticiyi korurken, tüketiciyi de kolladıklarını söyleyen Pakdemirli, tarımsal desteklerin son 16 yılda yüzde 700 artışla 1,8 milyar liradan 14,5 milyar liraya çıktığını söyledi.

Toprak kaynaklarının envanterini tamamlayacaklarını ifade eden Pakdemirli, "Bugüne kadar toplam 6,1 milyon hektar alanda toplulaştırma çalışmalarını tamamladık. 2018 sonu itibarıyla 496 bin hektar alanda daha toplulaştırma çalışmasını tamamlayacağız. 2023'e kadar 8,5 milyon hektar alandan toplulaştırma çalışmalarını tamamlamış olacağız. Atıl tarım arazilerinin envanter tamamlama çalışmalarını başlatıyoruz. Böylelikle işlenmeyen tarım arazimiz kalmayacak. Altyapı reformları ve hukuki reformlar hayata geçecek. Çeşitli nedenlerle ekilemeyen 2 milyon hektar tarım arazisi, tarımsal üretime kazandırılacak. Böylelikle 13 milyar lira gelir artışı sağlanacak" açıklamasında bulundu. 
 


Geri Dön