25 / 04 / 2024

atıl arazi kiralama

atıl arazi kiralama

Atıl tarım arazilerinin envanterinin tamamlanacağını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2023 yılına kadar 8,5 milyon hektar arazinin toplulaştırılacağını söyledi.

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Atıl araziler, arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılmalı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, atıl durumdaki hazine ve şahıs arazilerinin arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılması gerektiğini söyledi.

Atıl araziler üretmek isteyene verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından parçalanan ve kullanılmayan atıl tarım alanlarının üretime kazandırılması amacıyla gerçekleşen çalıştayda “Arazi Edindirme Kurumu”nun kurulması da gündeme geldi.

Atıl tarım alanları için arazi bankacılığı çözümü!

Yeni Ekonomi Programı kapsamında atıl tarım alanlarının üretime kazandırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda arazi bankacılığı sisteminin kurulması amacıyla altyapı düzenlemesi yapılacak.

Murat Kurum: Atıl arazileri sektörlerimize kazandıracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Hazine'ye ait ne kadar atıl arazi varsa, ne kadar kullanılmayan arazi varsa biz bunu sektörlerimize kazandıracağız. Tarım sektörüne, turizm sektörüne, sanayicimize kazandıracağız" dedi...

Bartın'daki 20 yıllık atıl otel turizme kazandırıldı!

Bartın'ın Ulus ilçesinde bulunan arazi anlaşmazlığı nedeniyle 1998'den beri atıl durumda bulunan otel, turizme kazandırıldı.

Atıl kamu arsa ve binaları değerlendirilecek!

Maliye Bakanlığı, vergi dışı gelirleri artırmayı amaçlayan yeni bir paket üzerinde çalışıyor. Pakette, özelleştirme kapsamı dışında bulunan kamu kuruluşlarının arsa, arazi, bina gibi atıl varlıklarının değerlendirilmesine ağırlık verilecek.

Kocaeli'deki emlakçılar 2017'de sektörden atılım bekliyor!

Emlak sektörünün öncüleri Kocaeli’de bir araya gelerek, 2017 yılında sektörün yeni bir atılım yaşayacağını dile getirdiler.

Selçuk Belediyesi Etüt Merkezi'nin temeli atılıyor!

Selçuk Belediyesi tarafından yapılacak olan kütüphane ve etüt Merkezi için ilk adım atılıyor. Halk Eğitim Eski Binası yerine yapılacak olan kütüphane ve etüt merkezinin temel atma töreni 6 Ocak Cuma günü saat 11.00’de gerçekleşecek.

Mudanya Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi'nin temeli atılıyor!

Bursa'da Mudanya'nın vizyonunu değiştirecek olan projeler arasında yer alan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Projesi'nde temeller atılıyor.

2017 ekonomide atılım yılı olacak!

Hain darbe girişimi, jeopolitik belirsizlikler ve küresel sorunlar nedeniyle zor bir yılı geride bırakan Türk iş dünyası, 2017’ye olumlu bakıyor. Türkiye’nin patronları, hükümetin ekonomiye verdiği destekler ve ileriye yönelik alınan tedbirlerle 2017’nin atılım yılı olacağı inancını taşıyor.

İzmit Kültür Tepesi 2.Etap'ın temeli atılıyor!

Tarih Koridoru Projesinin en önemli ayağını oluşturacak olan Kültür Tepesi 2. Etap'ın temeli atılıyor. Projenin 8 ayda tamamlanması planlanıyor.

Yozgat Yerköy'deki EBK'nın atıl binaları yıkılıyor!

Yozgat Yerköy ilçesi 100. Yıl Mahallesi’nde 1994 yıllında inşa ettirilip, kaba inşaatı tamamlanan Et Balık Kurumuna ait atıl durumdaki binaların yıkımına başlanılması tepkiyle karşılandı

atıl arazi kiralama Haberi

atıl arazi kiralama

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın  2018 faaliyetleri ile 2019 hedeflerine ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Bekir Pakdemirli, atıl tarım arazilerinin envanterinin tamamlanacağını söyledi. Bakdemirli, "İşlenmeyen tarım arazimiz kalmayacak. Çeşitli nedenlerle ekilemeyen 2 milyon hektar tarım arazisi, tarımsal üretime kazandırılacak. Böylelikle 13 milyar lira gelir artışı sağlanacak." diye konuştu.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, tarım politikalarını yürütürken, çiftçiyi ve üreticiyi korurken, tüketiciyi de kolladıklarını söyleyen Pakdemirli, tarımsal desteklerin son 16 yılda yüzde 700 artışla 1,8 milyar liradan 14,5 milyar liraya çıktığını söyledi.

Toprak kaynaklarının envanterini tamamlayacaklarını ifade eden Pakdemirli, "Bugüne kadar toplam 6,1 milyon hektar alanda toplulaştırma çalışmalarını tamamladık. 2018 sonu itibarıyla 496 bin hektar alanda daha toplulaştırma çalışmasını tamamlayacağız. 2023'e kadar 8,5 milyon hektar alandan toplulaştırma çalışmalarını tamamlamış olacağız. Atıl tarım arazilerinin...