26 / 04 / 2024

2023'ün ilk faiz kararı açıklanacak! İşte ekonomi dünyasının tahminleri

 2023'ün ilk faiz kararı açıklanacak! İşte ekonomi dünyasının tahminleri

TCMB Para Politikası Kurulu için geri sayım başladı. Merkez Bankası faiz kararı, 19 Ocak Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısınına ardından aldığı faiz kararını açıklayacak. Peki Merkez Bankası faiz değişikliğine yönelecek mi? Beklentiler neler? İşte cevabı...

19 Ocak Perşembe günü düzenlenecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısıyla ilgili beklenti anketi, ekonomistlerin katılımıyla neticelendi.

SON 4 AYDA 500 BAZ PUANLIK İNDİRİM 

Merkez Bankası, ağustos ve eylül ayında 100'er baz puan, ekim ve kasım ayında ise 150'şer baz puanlık indirime gitmişti. Böylece son 4 ayda 500 baz puanlık indirim yapıldı. Politika faizi yüzde 9'a çekilirken, gözler şimdi alınacak yeni faiz kararında.

 2023 ün ilk faiz kararı açıklanacak! İşte ekonomi dünyasının tahminleri

Piyasada genel beklentiler faizlerin sabit tutulacağı yönünde olurken TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin ekonomistlerin tahminleri şöyle:

BLOOMBERG ANKETİ 

Bloomberg HT Araştırma’nın Ocak ayı TCMB faiz kararına ilişkin anketi sonuçlandı. Piyasa aktörleri TCMB'nin bu toplantıda faizi sabit tutması bekliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön