26 / 04 / 2024

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? 2022 Mayıs Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? 2022 Mayıs Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Amerikan Merkez Bankası FED tarafından açıklanan faiz kararı sonrası gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) çevrildi. Enflasyon verilerine göre yön gösteren merkez bankası kararı şimdiden merak konusu oldu. Peki Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, karar ne zaman açıklanacak?



Merkez Bankası'nın faiz kararı gelecek dönem faiz oranlarının seyri açısından önemli rol oynayacak. Söz konusu karar alınırken, para politikasının etkileyebildiği talep unsurları, çekirdek enflasyon gelişmeleri ve arz şoklarının yarattığı etkiler gözlemlenmektedir. Peki Mayıs 2022 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

MAYIS AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçen yıl son 4 toplantıda toplamda 500 baz puan indirimine giden Merkez Bankası faiz kararı için PPK toplantısı 26 Mayıs 2022 Perşembe günü yapılacağı açıklandı. Toplantıdan çıkan karar kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.  Geçtiğimiz aylarda faizde bir değişiklik yapmayan TCMB'nin bu ayki toplantısı ardından nasıl bir karar alacağı şimdiden merak konusu haline geldi.

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? 2022 Mayıs Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

2022 MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR?

2022 Mart ve Nisan ayı toplantısında piyasaların beklentileri yönünde haftalık gösterge repo faizinde değişikliğe gitmeyen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı için çeşitli tahminler yapılmaktadır. Yüzde 14 oranında sabit tutulan faizde bu ay da değişikliğe gidilmesi düşünülmektedir.

Ancak Merkez Bankası faiz kararı Mayıs 2022 için sürprizlerinde yaşanması bekleniyor. Enflasyon oranı sonrası faiz kararında düzenleme yapılabilmektedir.

GEÇTİĞİMİZ AY MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası TCMB piyasa beklentileri doğrultusunda Nisan ayı faiz kararı açıklaması geçtiğimiz ay yapılan toplantı sonrası paylaşılmıştı.  Merkez Bankası haftalık gösterge repo faizinde değişiklik yaşanmadı. TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) faiz toplantısı sonrası yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 14,00 olarak değerlendirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön