29 / 03 / 2024

22. Uluslararası Yapı Malzemeleri Fuarı'na Samsun Belediyesi de katıldı!

22. Uluslararası Yapı Malzemeleri Fuarı'na Samsun Belediyesi de katıldı!

13-16 Kasım 2014 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen 22. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Denetleme ve Restorasyon Fuarı'na katılan Samsun Büyükşehir Belediyesi "Tarihimize Yer Açıyoruz" sloganı ile ziyaretçilerle buluştu...





Tarihimize yer açıyoruz Sloganı ile farklı bir tarzda dizayn edilen ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen stand oldukça ilgi çekti.


Saathane projesinin öncesi, şimdiki durumu ve tamamlandıktan sonra alacağı son şeklin farklı süreçlerle anlatıldığı çalışmada gerçek inşaat kalıntıları ve moloz yığınlarının kullanılması ziyaretçilerin merak ve yoğun ilgi göstermesini sebep oldu. Standı ziyaret eden ziyaretçiler Büyükşehir Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan süreçle ilgili bizzat bilgi alma şansı da buldular.


TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ ÖDÜLLERİ BAŞKAN YILMAZ'DAN


Kurulduğu 2000 yılından bu yana ülkemizin birçok ilinde yüzlerce tarihi yapının restore edilerek ülkemize kazandırılmasına vesile olan Tarihi Kentler Birliği 2001 yılından bu yana da yerel yönetimleri teşvik etmek ve tarih bilincinin daha yaygınlaşmasını sağlamak amacı ile restorasyon, proje ve uygulama ödülleri dağıtıyor. Özel juri tarafından belirlenen Ödüllerin takdim edilmesi için fuarda program düzenlendi.


Programa Yusuf Ziya Yılmaz Tarihi Kentler Birliği Başkanı sıfatı ile katılırken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ÇEKÜL VAKFI Başkanı Prof. Metin Sözen ve birçok ilçe belediye başkanı ve bürokratlar katıldı.


Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz "Biz idareciler olarak bir araya geldiğimizde genel olarak bugünü yaptığımız işleri konuşur ya da geleceğe dair yapılacakları kurgularız. Ama bugün burada şunu daha iyi hissettim ki geçmişe de sahiplenme anlamında çok daha ciddi adımların atılması gerek. Bunu yapıyoruz ama daha çoğunu yapmamız gerektiğini anlıyorum. Restore edip hayata kazandırdığımız alanların çevresiyle barışık olması ve ziyaretçilerin oradan kendilerine ait bir şeyler bulması bu işlere daha çok sahiplenmesine yol açıyor. Bugün burada ödül alacak tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve başarılarının artarak devam etmesini diliyorum" dedi. Ödül töreninin ardından misafirlere Teşekkür eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz hatıra fotoğrafı çektirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön