24 / 04 / 2024

24 ilde zorunlu deprem sigortası seferberliği başlıyor!

24 ilde zorunlu deprem sigortası seferberliği başlıyor!

DASK, deprem bilincini güçlendirmek ve zorunlu deprem sigortası yaygınlığını artırmak amacıyla başlattığı “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasının bu yıl altıncısını düzenliyor...



Türkiye’de zorunlu deprem sigortası bulunan konut sayısı 9 milyona, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50 seviyesine ulaştı. Deprem ve sigorta bilincini artırmak için 15 Mart 2019 itibarıyla hayata geçirilen projelerle sigortalı konut sayısının artırılması hedefleniyor.

Fortune’de yer alan habere göre; Zorunlu deprem sigortası seferberliği niteliğindeki “2019 Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasıyla da ülke genelinde sigortalılık bilinci ve oranının artırılması, deprem güvenceli hayatın teşvik edilmesi amaçlanıyor. Yarışma kapsamındaki iller 15 Aralık 2019 tarihine kadar düzenledikleri yerel bilinçlendirme kampanyaları, poliçe sayısındaki artış, ulaşılan sigortalılık oranı ve eğitime katılanlarda yarattıkları etki olmak üzere dört farklı kritere göre değerlendirilecek.

Hakkari'den Tekirdağ'a 24 ilde eğitimler düzenlenecek

“2019 Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasına Afyon, Aydın, Bartın, Batman, Burdur, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, İsparta, İstanbul, İzmir, Konya, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ ve Yalova illeri katılacak. DASK tarafından uzmanların danışmanlığında hazırlanan eğitim materyalleri, bu 24 ildeki AFAD İl Müdürlüklerine gönderildi. Katılımcı illerin AFAD görevlileri eğitim materyalleriyle halk eğitim merkezlerinde, okullarda, açık ve kapalı alanlarda eğitim ve etkinlikler düzenleyecek.

"Evimizde Güven, Şehrimize Güven"

“Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışması bu yıl geçen yıllardan farklı olarak daha geniş kitlelere ulaşacak. Tüm Türkiye’de vatandaşların aktif katılımının hedeflendiği yeni konsept, “Evimizde Güven, Şehrimize Güven” başlığıyla hayata geçiriliyor. Yeni proje kapsamında uzman akademisyenler tarafından deprem bilincinin güçlendirilmesine yönelik kapsamlı eğitim kitleri hazırlandı. Yarışmaya katılan 24 ilin bu kitlerden yararlanarak projelerini gerçekleştirmesi bekleniyor. Eğitim materyallerinde depremin ne olduğundan depreme yönelik alınması gereken önlemlere ve sigortanın önemine kadar geniş kapsamlı bir içerik bulunuyor. Projeyle 7’den 77’ye herkese ulaşılması hedefleniyor.

İlk 3'e 125 bin TL'lik afet malzemesi verilecek

DASK, “2019 Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasında ilk üçe giren illerin Afet ve Acil Durum Müdürlüklerine depremle ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere malzeme yardımı yapacak. Birinci 125 bin, ikinci 75 bin, üçüncü ise 50 bin TL tutarında malzeme yardımı almaya hak kazanacak.


Geri Dön