28 / 03 / 2024

25 perakendeci krizde birleşti, Sinerji Grubu'nu yarattı

25 perakendeci krizde birleşti, Sinerji Grubu'nu yarattı

Tekstil ve dericiler Sinerji adı altında ortak hareket etme kararı aldı. Firmalar, yeni AVM'lere toplu olarak girip kira indiriyor



Art arda açılan dernekler, yönetimle yaşanan kira - maliyet kavgaları, krizden dolayı düşen fiyatlar darken ayakta kalma ve hayatlarını sürdürmek için çeşitli yollara başvuran perakendecilerin yeni çözüm yolu toplu hareket etme oldu. Deri ve tekstil perakendecisi yaklaşık 25 firma, yeni açılan ve kiralaması başlayan AVM'lere toplu girmeleri karşılığında kiradan indirim alıp maliyetlerini düşürüyorlar. Sinerji grubunun başını çeken Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, bunun çok normal bir sistem olduğunu savundu. Sektördeki bazı firmaların "Haksız rekabet ediyorlar" eleştirilerine de cevap veren Kiğılı şöyle konuştu: "Son zamanlarda sektörde çok fazla dernek faaliyet gösterir hale geldi. Ben bütün derneklerin tek bir çatı altında toplanmasını istiyorum. Şu ana kadar gösterdiğimiz çabalar sonuç vermedi amah hala ümitliyiz. Bu çabalarımız devam ederken maliyetlerimizi düşürmek ve ayakta kalmak için AVM'lere toplu girip kira indirimi alabiliriz diye düşündük. Pendik Neo'da ve  Ankara  Kent Park'ta bunu yaptık ve bunu yapmaya da devam edeceğiz."

'HERKESE KAPIMIZ AÇIK'
Metrekare başına kira ücreti 50 dolar alan alışveriş merkezlerine 21 dolara giren Sinerji Grubu'na girmek isteyen firmalara kapılarının açık olduğuna dikkat çeken Kiğılı, "Sektörde ayırım gibi bir şey söz konusu değil. 150 metrekare ve üzeri olan mağazaları almadığımız söylentisi de doğru değil. İsteyen bütün firmalarla ortak hareket edebiliriz" dedi.

Sabah


Geri Dön