26 / 04 / 2024

25 yıldır hayalini kurdukları dairelere kavuşmak istiyorlar!

25 yıldır hayalini kurdukları dairelere kavuşmak istiyorlar!

Lüks konutların yapıldığı Çankaya Çiğdem’de 170 dönümlük alanda çamur ve çöpün içinde yaşayan hak sahibi vatandaşlar 25 yıldır hayallerini kurdukları dairelerine kavuşamadılar. 



Çankaya'nın en lüks konutlarının yapıldığı bölgede yer alan Çiğdem Mahallesi'nde yaşayan 221 hak sahibi çileli bir yaşam sürüyor. 50 yıldır yaşadıkları evlerinin etrafında piyasa değeri 1 milyon TL'yi aşan konutlar ve villalar inşa edilirken onlar kâğıtçıların işgal ettiği, çamurlu sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor. 

Sabah Gazetesi'nden Aykut Gören'in haberine göre çok sayıda kişinin yaşadığı 172 dönümlük arazi 2005'te kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi. Bölgenin imar planı yapılırken  Ankara  Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi davalık oldu ve aradan geçen zaman içerisinde bölge 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla acil afet riski bölgesi ilan edilerek yeniden kentsel dönüşüm alanı ilan edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla imar planı onaylanan bölgenin sakinleri 25 yıldır özlemini çektiği tapularına kavuşarak evlerine kavuşmak istiyorlar. Bu süre zarfında birçok kişi evlerini terk ederken atıl durumdaki boş evlere kağıt toplayıcıları yerleşti. 

Çankaya'nın en değerli bölgesinde yaşamalarına rağmen çöpün, çamurun içinde yaşamak zorunda kalan vatandaşlar biran önce tapularını almak istiyor. 

MEHMET ÖZHASEKİ'YE ÇAĞRI

Şirinde Yerinde Dönüşüm Kooperatifi Başkanı Mehmet Cengiz, "Mahalleli biran evvel tapularını alıp, müteahhitle pazarlık yapıp, evlerini yaptırmak istiyor. Bizim hayalimiz birer tane daire almak. Tek amacımız bu… Burası çok güzel bir yer… Ömrümüz burada geçti. Devlet bize hak tanıdı, tapu tahsis belgelerimiz alındı. Şimdi tapularımızın elimize geçmesini istiyoruz. Burada çok karışık işler olmaya başladı. Hırsızı burada, esrar satanı burada, silah satanı burada… Yasal olmayan her iş burada… Bütün arkadaşlarımız burada başımız derde girmesin diye çekti gitti. İnşallah Mehmet Özhaseki, duruma el atar ve buradaki binlerce kişi hayaline kavuşur" diye açıklama yaptı. 


Geri Dön