27 / 04 / 2024

25 yıllık evli, hiç çalışmamış emekli olmak isteyen kadınlara müjde! O şartları yerine getiren emekli olacak!

25 yıllık evli, hiç çalışmamış emekli olmak isteyen kadınlara müjde! O şartları yerine getiren emekli olacak!

Milyonlarca ev kadını emekli olma hayali kuruyor.  Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilik için bazı şartları vatandaşlara sunuyor ve bu şartları taşıyanlar bu haktan yararlanabilir hale geliyor. 25 yıl evli kalana emeklilik müjdesi ise gündemde oldukça dikkat çekenler arasında. İşte detaylar...



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilik için bazı şartları vatandaşlara sunuyor ve bu şartları taşıyanlar bu haktan yararlanabilir hale geliyor. 25 yıl evli kalana emeklilik müjdesi ise en merak edilen konular arasında. Bu kapsamda detaylar merakla takip ediliyor. Uzun süre evli kalan, hiç sigortası olmayan ev hanımları da bu imkandan yararlanabiliyor.  Peki çalışmadan emekli olunur mu?

25 yıllık evli, hiç çalışmamış emekli olmak isteyen kadınlara müjde! O şartları yerine getiren emekli olacak!

Çalışamayan annesine, eşine böyle bir gelecek hazırlamak isteyenler için emeklilik fırsatı bulunuyor. İstenen şartları yerine getirdikten sonra herkes emekli olabilir. Bunlar da yaş, yıl ve prim günü olmak üzere üç adet sart. bulunuyor.

Söz konusu olayı karmaşık hale getiren Türkiye'de çok sık aralıklarla yapılan reform yasaları. 1999 ve öncesindeki erken emeklilik şartları 1999 yılındaki reformla yeniden düzenlendi. 2008'de ise Bağ-Kur SSK ve Emekli Sandığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altında birleştirilerek yeni kural getirildi. Sonradan getirilen düzenlemelerle de yenilikler devam etti. Ancak bu değişikliklerle özellikle 20 sene ve üzerinde sigortalılığı bulunanlar için üç ayrı dönem ve üç ayrı uygulama ortaya çıktı. Öyle ki iki ya da üç kurumda birden çalışanlar için ayrı ayrı hesaplamalar gündeme geldi. Peki emeklilik için hangi şartlar isteniyor? İşte detaylar...
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön