26 / 04 / 2024

250 bin sosyal konut projesi 2023'e kadar tamamlanacak!

250 bin sosyal konut projesi 2023'e kadar tamamlanacak!

Türkiye'de 250 bin yeni sosyal konut üreteceklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''250 bin sosyal konutlu projemizi 2023 yılına kadar yapacağız. Taksitlerimiz 460 liradan başlıyor 240 aya kadar da vadelerimiz var'' dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Pınarhisar ilçesinde AK Parti seçim bürosu önünde önemli açıklamalarda bulundu. Dün İslam dünyası için yas, dünya için ise kara bir gün olduğunu söyleyen Bakan Kurum, Yeni Zelanda'da cuma namazı sonrasında iki ayrı camiye düzenlenen hain terör saldırısında hayatını kaybedenlere, Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulunurken, Müslümanlara yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, konut projelerine verdikleri önemi anlatan Bakan Kurum, "Türkiye'de 250 bin sosyal konutlu projemiz var. 250 bin sosyal konutlu projemizi 2023 yılına kadar yapacağız. Pınarhisar'ımıza da Kırklareli'ne de tüm illerimize de o sosyal konut projesini inşallah yapmış olacağız. İlk etapta 50 bin sosyal konut projemiz var. 50 bin konutu 67 ilimize yapıyoruz. 67 il çerçevesinde 388 liradan başlayan taksitlerle 240 aya varan vadelerle vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya çalışıyoruz. Bu projeleri inşallah Pınarhisar'ımıza da Kırklareli'ne de tüm illerimize de yapmak suretiyle vatandaşlarımızın sosyal konut problemini inşallah çözmüş olacağız. 50 bin konutluk ilk etabın içinde Kırklareli'nde de 250 konut yapıyoruz ve taksitlerimiz 460 liradan başlıyor 240 aya kadar da vadelerimiz var. O da Kırklareli'ne hayırlı olsun inşallah'' diye konuştu. 

Pınarhisar'da yapılan çalışmalar ve yatırımlar hakkında konuşan Kurum, "150 bin metrekarelik şehir merkezinde bir arkeolojik sit alanımız var. O sit alanına ilişkin maalesef koruma amaçlı imar planı yapılmadığı için vatandaşlarımızın mağduriyetleri var. Sit alanını koruyacağız, korurken o arkeolojik değerlerimizi koruyacağız, kültürel değerlerimizi koruyacağız ki gelecek nesillere o ecdadın bize bıraktığı değerleri aktaralım." ifadelerini kullandı. 

2003 yılında şehirlerin hiçbirinde atık su arıtma tesisi olmadığını hatırlatan Kurum, 2003 yılında 5 belediyeye 310 bin vatandaşa hizmet verebilecek düzenli depolama tesisi kurduklarını açıkladı. 

"İNŞALLAH 31 MART AKŞAMI AŞKIMIZA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ" 

"Biz laf kalabalığı yapmıyoruz, hikaye anlatmıyoruz, icraat yapıyoruz." diye konuşan Kurum, "Çünkü biz dertliyiz, biz aşk ile yürüyoruz, biz size sevdalıyız, sizlere hizmet etme aşkıyla gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah 31 Mart akşamı aşkımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

Vatandaşların ihtiyacı olan o projeleri üretmek için çalıştıklarını söyleyen Kurum, "Kırklareli'nde AK Parti döneminde tam 11 milyar liralık yatırım yaptık. 2 milyarlık da yatırım Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapıldı. Şu an devam eden 175 milyon liralık yatırımımız var. Her ilimize millet bahçesi sözümüz var, o millet bahçeleri projelendirildi. İlleri bırakın ilçelere kadar millet bahçesi yapıyoruz. O yaptığımız millet bahçelerimizde kardeşlerimiz, kadınlarımız huzurlu bir şekilde vakit geçirebilecekler. Oradaki spor alanlarında spor yapabilecekler, çocuklarımız orada huzurlu bir şekilde oynayabilecekler. İçerisinde millet kıraathaneleri yapacağız, o kıraathanelerde gençlerimiz ücretsiz internetten faydalanacak, öğrencilerimiz orada üniversiteye hazırlıklarını yapacaklar ve o imkanlardan faydalanacaklar. Biz korunan alanlarımızı şu an 55 bin kilometrekareye, inşallah 2023 yılına geldiğimizde bu alanlarımızı 135 bin kilometrekareye çıkaracağız" dedi.

Bakan Kurum, ardından Üsküp beldesinde yapılan  TOKİ  konutlarında incelemeler yapıp yetkililerden bilgi aldı.  

2023'e kadar 250 bin sosyal konut üretilecek!

TOKİ 2019 indirim kampanyası başlıyor!


Geri Dön